"Tallink" kuģī vētras laikā apgāzies kravas auto (2)

TVNET/Postimees
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aculiecinieka foto
Aculiecinieka foto Foto: Lugeja foto

Vakarnakt "Tallink" kravas kuģī "Regal Star", kas bija ceļā no Igaunijas ostas pilsētas Paldiskiem uz Zviedriju, vētras laikā sāka šūpoties tajā esošās kravas automašīnas un viena no tām apgāzās, vēsta portāls "Postimees".

"Tallink" preses pārstāve Katrija Linka apstiprināja, ka vakarnakt šūpošanās dēļ kuģī novietotajās kravas automašīnās esot sākušas kustēties kravas. "Incidenta cēlonis bija nepietiekami pielādēts kravas nodalījums, kā rezultātā kravas auto, kas veda metāla konstrukciju, uzgāzās līdzās stāvošajai kravas mašīnai, kurā bija betona paneļi. Pēdējais no tiem apgāzās," viņa norāda.

Linka sacīja, ka incidentā kuģim bojājumi neesot nodarīti. Kad tas nonāca galamērķī, apgāzušos kravas auto no tā izcēla un aizveda ar evakuatoru. Prāmis galamērķī ieradās ar divu stundu nokavēšanos.

Linka uzsvēra, ka pirms kuģa nākamā reisa veiktas rūpīgas pārbaudes un "sliktu laika apstākļu dēļ" neesot uzņemtas kravas automašīnas, kas ved lielas betona konstrukcijas.

Tas pats kravas kuģis oktobrī palika bez elektrības un "iestrēga" Baltijas jūrā. Kuģis pilnībā apstājās un sāka dreifēt.

Vakarnakt vētras izraisītas šūpošanās dēļ kravas auto apgāzās arī "Vasa Express" prāmī, kas devās no Somijas uz Zviedriju. Kuģim nācās atgriezties Somijā, tā arī nesasniedzot galamērķi.

Foto: Ilta-Sanomat
Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu