Kaspars Bērziņš traumas dēļ nespēlēs mačā pret Slovēniju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kaspars Bērziņš
Kaspars Bērziņš Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas basketbolists Kaspars Bērziņš traumas dēļ nevarēs palīdzēt komandai svētdien gaidāmajā Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas spēlē izbraukumā pret Eiropas čempioni Slovēniju, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas izlases sastāvā Bērziņa vietu ieņems Ronalds Zaķis, kurš traumas dēļ nevarēja spēlēt ceturtdien pret Melnkalni.

Bērziņš mačā pret Melnkalni izcēlās ar 13 gūtiem punktiem, visus no tiem iemetot jau pirmajā puslaikā.

Savukārt piektdien Latvijā ieradies Dairis Bertāns, kurš aizvadījis treniņu kopā ar valstsvienību, bet sestdien kopā ar komandu dosies uz Slovēniju.

Līdz ar to Bertāns aizstās Māri Vītolu, kurš ceturtdien debitēja Latvijas valstsvienības rindās.

Bertāns pārstāv ULEB Eirolīgas itāļu vienību Milānas "AX Armani Exchange". Iepriekšējā sezonā viņš ar Milānas komandu kļuva par Itālijas čempionu.

Pašreizējā Latvijas izlases modelī Bertāns ir viens no potenciālajiem komandas līderiem. Šosezon viņš Eirolīgā 10 mačos guvis vidēji 6,8 punktus, bet Itālijas čempionātā latvietim vidēji 6,5 punkti.

Ņemot vērā pirmā posma rezultātus, šobrīd Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā I grupas vadībā ar septiņām uzvarām deviņās spēlēs atrodas Turcija un Spānija, kam ar pieciem panākumiem seko Melnkalne, Latvija un Ukraina. Tikmēr Slovēnija iekrājusi divas uzvaras deviņos mačos.

Trīs labākās I apakšgrupas komandas izcīnīs ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru.

Pasaules kausa finālturnīrs nākamgad notiks Ķīnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu