Gundars Āboliņš: “Esmu daudzreiz nometis svaru un atkal dabūjis atpakaļ” (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

​58 gadus vecais pašmāju teātra un kino aktieris Gundars Āboliņš intervijā ar žurnālu “Santa” atklāja, ka visu mūžu cīnās ar lieko svaru – viņam ir gan resnās, gan tievās drēbes, un ik pa laikam tiek sākta stingra diēta.

"Baletdejotājas Maijas Pļiseckas diēta, kuru var noformulēt trijos vārdos - vajag mazāk rīt! Vēl ļoti laba ir aktrises Fainas Raņevskas diēta: "Ja gribat notievēt, rijiet pliki spoguļa priekšā!" Problēma jau nav nomest svaru, tam der jebkura diēta. Izšķirošais darbs sākas pēc tam, kad svars ir nomests un jāmaina ēšanas paradumi. Diēta ir dzīvesveids. Esmu daudzreiz nometis svaru un atkal dabūjis atpakaļ, tātad mans gribasspēks nav pietiekams. Man ar ēdienu ir pārāk mīļas attiecības. Visas nelaimes dzīvē sākas ar mēra izjūtas un humora izjūtas zaudēšanu," tā Āboliņš.

Viņam kā lielam gardēdim patīk gatavot arī pašam: “Man telpa ir ļoti svarīga. Lai ir mana kārtība. Lai virtuvē visi garšvielu trauciņi ir tur, kur tos esmu nolicis.”

Kā zināms, aktieris pēc trijiem Minhenes Kamerteātrī uz skatuves pavadītiem gadiem beidzot atgriezies mājās, kā arī atsācis darbu Jaunajā Rīgas teātrī. Viņš ir redzams izrādē “Linda Vista”. Izrādes tēma - pusmūža cilvēku drāma mūsdienu sabiedrībā. Agrākos laikos 40-50 gadus veci cilvēki jau skaitījās norakstīti un savu dzīvi jau nodzīvojuši. Mūsdienās šī paaudze jūtas apmulsusi, jo jaunība kā nebeidzas tā nebeidzas, dzīves plāns ir it kā izpildīts (vai nu veiksmīgi vai neveiksmīgi), bet dzīve joprojām turpinās un vajadzīgs jauns plāns.

Savas karjeras laikā viņš ir filmējies arī vairākās kinolentēs, piemēram, “Limuzīns Jāņu nakts krāsā”, “Vecās pagastmājas mistērija”, “Ūdensbumba resnajam runcim”, “Mazie laupītāji” un “Homo Novus”.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu