Āfrikas cūku mēris šajā nedēļā konstatēts 19 mežacūkām Latvijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AFP/LETA

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori šajā nedēļā konstatējuši 19 jaunus Āfrikas cūku mēra (ĀCM) saslimšanas gadījumus mežacūku populācijā Latvijā, liecina PVD publiskotā informācija.

Saslimšana ar ĀCM šajā nedēļā konstatēta pa trijām mežacūkām Dobeles novada Bikstu pagastā un Saldus novada Šķēdes pagastā, kā arī divām mežacūkām Talsu novada Laucienes pagastā.

Tāpat saslimšana ar ĀCM konstatēta pa vienai mežacūkai Baltinavas novada Baltinavas pagastā, Dobeles novada Naudītes un Auru pagastos, Jelgavas novada Līvbērzes pagastā, Madonas novada Aronas pagastā, Olaines novada Olaines pagastā, Priekuļu novada Liepas un Veselavas pagastos, Talsu novada Ārlavas pagastā, Saldus novada Nīgrandes un Pampāļu pagastos.

Līdz ar to mežacūku populācijā ĀCM šogad kopumā konstatēta 837 ar to slimām mežacūkām 83 novadu 256 pagastos un vienā pilsētā.

ĀCM Latvijā pirmoreiz tika reģistrēts 2014.gada jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas. Tā ir ļoti bīstama saslimšana, un mājas cūku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu