Vācijā notiesā sīriešu bēgli par terorakta plānošanu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MOHAMMED SAWAF / AFP

Vācijas tiesa piektdien piespriedusi sešarpus gadus cietumā sīriešu bēglim, kurš plānojis sarīkot teroraktu, uzspridzinot auto.

20 gadus vecais Jamens A. tika aizturēts Šverīnē 2017.gada oktobrī ķīmisko vielu un citu spridzekļa pagatavošanai nepieciešamo produktu iegādes procesa laikā.

Tolaik iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs sacīja, ka ir "novērsts nopietns uzbrukums".

Detonējot mīnētu auto, Jamens A. plānoja nogalināt un ievainot aptuveni 200 cilvēkus, norādīja prokuratūra.

Kā tika liecināts procesa gaitā Hamburgas augstākajā reģionālajā tiesā, spridzekļu pagatavošanu viņš apspriedis tīmekļa tērzētavās un vairākkārt mēģinājis pagatavot jaudīgo sprāgstvielu TATP.

Prokuratūra pieprasīja piespriest piecarpus gadus cietumā, tomēr tiesneši viņam piesprieduši bargāku sodu, ņemot vērā apsūdzētā apņēmību sarīkot uzbrukumu, vēsta ziņu aģentūra DPA.

Jamens A. ieradies Vācijā 2015.gadā migrācijas krīzes kulminācijas laikā. Viņš Sīriju pametis, lai izvairītos no iesaukšanas armijā.

Izmeklētāji uzskata, ka viņš līdz 2017.gada vidum bija radikalizējies tīmeklī un kļuvis par teroristu grupējuma "Islāma valsts" atbalstītāju.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu