Maskavai netīkama studijas noformējuma dēļ izsaukts Polijas vēstnieks (15)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas Ārlietu ministrija izsaukusi Polijas vēstnieku Maskavai netīkama Polijas valsts televīzijas pārraides studijas noformējuma dēļ, vēsta tīmekļa laikraksts "niezalezna.pl".

Ziņu kanāla "TVP Info" aktuālo notikumu trešdienas pārraidē "Minela 20" ("Pēc 20") studijas fonā bija attēls ar uzrakstu "Achtung Russia!", un vārdā "Russia" burti "s" atveidoti kā nacistu struktūras SS emblēmā.

Līdzās uzrakstam studijas fonā bija redzama Krievijas prezidenta Vladimira Putina seja, bet zem tās - divi sakrustoti kauli.

Studijas fona dizains aizgūts no poļu dizainera Vojceha Korkuča plakāta, kas iepriekš bijis redzams televīzijas pārraidēs un vairākās izstādēs. Šis motīvs izmantots arī t-kreklos.

Konservatīvā poļu laikraksta "Gazeta Polska" galvenais redaktors Tomašs Sakevičs izdevumam pauda neizpratni, kāpēc satraukums radies tieši tagad, jo attēls poļu medijos bijis redzams jau četrus gadus.

"Ir pilnīgi neaptverami, kāpēc Krievija nolēmusi apvainoties tieši tagad," "niezalezna.pl" sacīja Sakevičs. "Krievijai, iespējams, ir vajadzīga attiecību pasliktināšanās ar Poliju, lai radītu vispārēju draudu sajūtu."

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu