Rīgas "Dinamo" otro spēli pēc kārtas negūst vārtus (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Līnuss Videls
Līnuss Videls Foto: LETA

Trešo zaudējumu pēc kārtas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā sestdien piedzīvoja Rīgas "Dinamo" komanda, kas ar 0:1 (0:0, 0:0, 0:1) viesos piekāpās Čeļabinskas "Traktor". Latvijas vienība neguva vārtus otrajā mačā pēc kārtas, un bez vārtu guvuma palikusi pēdējās septiņas trešdaļas. Abu komandu savstarpējos mačos "Dinamo" cieta devīto zaudējumu pēc kārtas. 

Vienīgos vārtus šajā mačā guva Aleksandrs Šarovs. Rīgas "Dinamo" pret "Traktor" komandu piedzīvojusi jau deviņus zaudējumus pēc kārtas.

Abas komandas sākumā demonstrēja aktīvu un skatāmu hokeju, turklāt jau pirmajās minūtēs spēlē vairākkārt bija jāiesaistās "Traktor" vārtsargam Vasīlijam Demčenko. Jau ceturtajā minūtē mājinieki par skaitliskā sastāva pārkāpumu saņēma divu minūšu sodu, turklāt Rīgas "Dinamo" spēlēja atzīstami, gandrīz gūstot vārtus, tomēr Čeļabinskas komandu glāba Demčenko. Viena hokejista pārsvars Latvijas komandai gan nebija uz ilgu laiku, jo noraidījumu saņēma Kevins Klārks.

Pirmajā trešdaļā gan neliels pārsvars piederēja Rīgas "Dinamo" hokejistiem, tomēr vārtus tā arī neizdevās gūt. Pirmais periods tā arī noslēdzās bez gūtiem vārtiem.

Arī otrajā periodā starp abām komandām bija aktīvs hokejs, taču tas bija bez gūtiem vārtiem. Vēl pašā otrās trešdaļas sākumā rīdzinieku leģionārs Kevins Klārks veica bīstamu metienu, pēc kā Demčenko bija jāglābj "Traktor" no vārtu zaudējuma. Neilgu brīdi pēc tam gan izcili nospēlēja jau Rīgas "Dinamo" vārtsargs Timurs Biļalovs, glābjot viesus no Aleksandra Ribakova metiena.

Otrās trešdaļas ievadā noraidījumu saņēma bijušais Rīgas "Dinamo" leģionārs Pols Šekura, turklāt vairākuma laikā rīdzinieki vairākkārt nesekmīgi apdraudēja Demčenko vārtus. Lai arī arī otrajā periodā Latvijas komandai piederēja neliela iniciatīva, arī "Traktor" spēja izveidot labus uzbrukumus, tomēr ikreiz pārliecinoši vārtos darbojās Biļalovs.

Mača 37.minūtē noraidījumu par pretinieka klupināšanu saņēma Rihards Marenis, bet neko pārāk bīstamu "Traktor" hokejisti vairākumā neizveidoja. Līdz ar to arī otrā trešdaļa beidzās bez gūtiem vārtiem.

Noslēdzošajā trešdaļā spēles gaita gan nedaudz mainījās, jo iniciatīvu bija pārņēmuši "Traktor" hokejisti. Tiesa, pirmie vārtus atslēdza Rīgas "Dinamo" - pēc cīņas vārtu priekšā izcēlās Miķelis Rēdlihs, tomēr viņa vārtu guvums netika ieskaitīts, jo pēc video atkārtojuma noskatīšanās tiesneši fiksēja aizmuguri. Pēc šāda pavērsiena viens no rīdzinieku līderiem Metjū Majone 45.minūtē saņēma divu minūšu noraidījumu.

Tomēr vairākuma laikā "Traktor" neko prātīgu tā arī neizveidoja, jo mājiniekiem pat bija problēmas ar nostāšanos pretinieku zonā. Dažas minūtes vēlāk rezultātu atklāja jau Čeļabinskas komandas hokejisti - pēc partnera metiena ripas lidojuma virzienu pielaboja Širovs. Tiesneši gan atkal ilgi pētīja video atkārtojumu, cenšoties saprast, vai pāris epizodes pirms vārtu guvuma bijis noteikumu pārkāpums. Tā gan nebija, tāpēc vārtu guvums tika ieskaitīts.

Pēc vārtu guvuma "Traktor" sāka spēlēt apdomīgāk un to darīja vairāk no aizsardzības. Rīgas "Dinamo" komandai bija ļoti lielas problēmas ar ieiešanu pretinieku zonā, bet aptuveni trīs minūtes līdz pamatlaika beigām vienības tika pie abpusēja noraidījuma. Tā vidū viesi no Latvijas nomainīja Biļalovu pret piekto laukuma spēlētāju.

Pēdējās pāris minūtes Rīgas "Dinamo" radīja lielu spiedienu uz "Traktor" vārtiem, bet vārtus gūt neizdevās, tāpēc nācās samierināties ar "sauso" zaudējumu.

Rīgas "Dinamo" - Čeļabinskas "Traktor" 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Vārti: 1:0 Aleksandrs Šarpovs (Borodkins, Šolohovs) (51:05). 

Pirmdien rīdzinieki viesosies pie Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvētās Maskavas "Spartak" komandas, bet trešdien būs izbraukuma mačs ar "Soči" hokejistiem.

Izbraukumā devušies trīs vārtsargi, deviņi aizsargi un 14 uzbrucēji, un kopā ar komandu ir arī iepriekš traumas guvušie zviedru uzbrucējs Līnuss Videls un latviešu aizsargs Kristaps Zīle. Savukārt savainojumos iedzīvojušies aizsargi soms Matiass Mitinens un krievs Sergejs Gimajevs

Ģirta Ankipāna un viņa palīgu rīcībā šajā izbraukumā ir vārtsargi Timurs Biļalovs, Kristers Gudļevskis, Maksims Tretjaks; aizsargi Artjoms Aļajevs, Nerijus Ališausks, Uvis Balinskis, Metjū Majone, Roberts Mamčics, Dmitrijs Šuļeņins, Kristaps Sotnieks, Marks Entonijs Zaneti un Kristaps Zīle; uzbrucēji Oskars Batņa, Daniels Bērziņš, Kevins Klārks, Lauris Dārziņš, Andris Džeriņš, Emīls Ģēģeris, Koltons Gilīss, Rihards Marenis, Brendons Makmilens, Gints Meija, Vitālijs Pavlovs, Frenks Razgals, Miķelis Rēdlihs un Līnuss Videls.

Izbraukumā līdzi nav devušies savainotie Mitinens, Gimajevs un Gunārs Skvorcovs, bet Roberts Lipsbergs, Mārtiņš Dzierkals, Egils Kalns palīdzēs fārmklubam "Liepāja".

Rīgas "Dinamo" ar 30 punktiem 32 spēlēs ieņem astoto vietu Rietumu konferencē, bet "Traktor" ar 31 punktu 33 mačos ir devītā Austrumos.

Iepriekšējo sezonu "Traktor" klubā pavadīja un visas regulārās sezonas laikā 28 rezultativitātes punktus nopelnīja pašreizējais Rīgas "Dinamo" līderis Līnuss Videls. Tieši tikpat punktu viņa kontā ir šobrīd, kad regulārais čempionāts ir pusē.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Rīdzinieki regulārajā turnīrā pa četrām reizēm tiksies ar Helsinku "Jokerit", Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Dinamo", Maskavas "Spartak" un Čerepovecas "Severstaļ" komandām, kuras tāpat kā Latvijas klubs spēlē Bobrova divīzijā. Četras spēles tiks aizvadītas arī pret principiālo sāncensi Minskas "Dinamo", kā arī Bratislavas "Slovan", bet ar pārējiem klubiem būs jāmērojas spēkiem pa divām reizēm.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Līdz šim KHL ietvaros abas komandas tikušās 20 reizes, bet Rīgas "Dinamo" uzvarējuši tikai piecreiz.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu