Lielbritānijas valdību pamet vēl viens ministrs, protestējot pret "Breksita" vienošanos (3)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix

No amata atkāpies Lielbritānijas universitāšu un zinātnes ministrs Sems Džimā, protestējot pret premjerministres Terēzas Mejas "Breksita" vienošanos ar Eiropas Savienību (ES).

Džimā kļuvis par devīto ministru, kurš pamet Mejas valdību "Breksita" vienošanās dēļ, un tviterī paziņoja, ka vienošanos neatbalstīs, kad likumdevēji par to balsos 11.decembrī.

Vienošanās nav Lielbritānijas nacionālajās interesēs, pavēstīja Džimā, norādot, ka tās atbalstīšana "mūs nostādīs uz neveiksmes ceļa".

Lielbritānijas izslēgšana no ES satelītnavigācijas programmas "Galileo", kad tā pametīs bloku, ir "signāls, ka būs "ES vispirms"," savā "Facebook" lapā raksta Džimā. "Un domāt citādi ir labākajā gadījumā neticami naivi."

27 ES dalībvalstu līderi 25.novembrī samitā Briselē apstiprināja vienošanos par noteikumiem, ar kādiem Lielbritānija nākamā gada 29.martā izstāsies no bloka, kā arī politisko deklarāciju par turpmākajām ES un Apvienotās Karalistes attiecībām.

Vienošanās vēl jāapstiprina gan Lielbritānijas, gan pārējo bloka dalībvalstu parlamentiem.

Plānots, ka Lielbritānijas parlaments par "Breksita" vienošanos balsos 11.decembrī.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu