Miris dramaturgs Pauls Putniņš

Papildināts
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dramaturgs Pauls Putniņš.
Dramaturgs Pauls Putniņš. Foto: Agnese Gulbe / LETA

81 gada vecumā mūžībā devies pazīstamais dramaturgs Pauls Putniņš, tā, atsaucoties uz Latvijas Teātra darbinieku savienību, vēsta Latvijas radio. Savā profesionālajā karjerā Putniņš sarakstījis vairāk nekā 30 lugu, un 25 no tām iestudētas profesionālos un amatieru teātros.

Latvijas neatkarības atjaunošanas laikā Putniņš iesaistījās politikā un bija 5. un 6. Saeimas deputāts no "Latvijas Zemnieku savienības" saraksta. 2001.gadā Putniņu  ievēlēja Rīgas domē, bet pēc pilnvaru beigām pašvaldībā viņš tika ievēlēts arī 9.Saeimā. 2010.gadā Putniņš paziņoja, ka nekandidēs 10. Saeimas vēlēšanās un pametīs politiku.

Pauls Putniņš 1963. gadā absolvējis Latvijas Valsts konservatoriju un vēlāk strādājis kā režisora palīgs un režisors Dailes un Liepājas teātros. Kopš 1970. gada P. Putniņš ir Rakstnieku savienības un Teātra darbinieku savienības biedrs, savukārt no 1999. gada — Dramaturgu ģildes biedrs.

LTV "Panorāma" ziņo, ka atvadīšanās no Paula Putniņa notiks 8.decembrī Vecpiebalgas baznīcā plkst.13.00

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu