Pabriks kritizē Vējoņa izvēli valdības veidošanu uzticēt Gobzemam (33)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks Foto: Ieva Leiniša/LETA

"Attīstībai/Par" premjera amata kandidāts Artis Pabriks kritizē Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa izvēli valdības izveidi uzticēt Aldim Gobzemam no "KPV LV", svētdienas vakarā vēsta "Nekā personīga".

Pabriks norādījis, ka no dažādiem cilvēkiem dzirdējis, ka pielaide valsts noslēpumam vismaz tuvākajā laikā Gobzemam netiks piešķirta, tāpēc lēmums uzticēt valdības veidošanu cilvēkam, kuram pielaide valsts noslēpumam var netikt piešķirta, raksturojams kā kļūdains.

Pabriks arī pauda uzskatu, ka Vējonis lēmumu pieņēmis, ignorējot drošības iestāžu sniegto informāciju.

Kā ziņots, pagaidām iespējamais valdības sastāvs un tas, kuras partijas varētu atbalstīt Ministru prezidenta amatam nominētā Gobzema valdību, vēl nav skaidrs.

Sarunās par iespēju izveidot Gobzema valdību piedalās viņa pārstāvētā "KPV LV", AP, JKP, VL-TB/LNNK, ZZS, kā arī JV. Visas šīs partijas paudušas, ka neredz iespēju veidot valdību ar "Saskaņu".

Valsts prezidents devis Gobzemam laiku līdz 10.decembrim, lai panāktu vienošanos par topošo valdību un tās prioritātēm.

Kopumā parlamentā darbojas septiņas frakcijas. No "Saskaņas" Saeimā ievēlēti 23 deputāti, JKP un "KPV LV" pārstāv pa 16 deputātiem, AP un VL-TB/LNNK - pa 13, ZZS - 11, bet JV parlamentā pārstāv astoņi deputāti.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu