Spānijas basketbolisti pirms mača ar Latviju garantē sev vietu Pasaules kausā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Spānijas basketbola valstsvienība pirms nākamā gada februārī gaidāmā mačā ar Latvijas izlasi svētdien garantēja sev dalību Pasaules kausa (PK) izcīņas finālturnīrā. 

Spānijas komanda I apakšgrupas spēlē savā laukumā ar 72:68 pieveica Ukrainu un nodrošināja dalību Pasaules kausā. 

Spānija izcīnīja astoto uzvaru 10 spēlēs. Vienu no zaudējumiem spāņi piedzīvoja tieši pret Ukrainu, kad Kijevā piekāpās ar 65:76. 

Uzvarētājiem Haime Fernandess guva 17 punktus un bija rezultatīvākais spēlētājs savā komandā, savukārt Ukrainai 21 punktu guva un astoņas atlēkušās bumbas izcīnīja Vjačeslavs Bobrovs. 

Nākamajā kvalifikācijas turnīra logā Spānija 22. februārī Rīgā tiksies ar Arņa Vecvagara vadīto Latvijas valstsvienību. Kamēr spāņiem šis mačs turnīra tabulā neko būtiski nemainīs, Latvijai tas būs ļoti svarīgs cīņā par ceļazīmi uz Pasaules kausu. 

Tikmēr citā I apakšgrupas mačā Melnkalne svētdien ar rezultātu 71:66 savu skatītāju priekšā pārspēja Turciju, turpinot cīņu par iespēju doties uz Pasaules kausu. 

 

2019. gada 25. februārī Latvijai paredzēta spēle ar Melnkalni viesos. Tā būs kvalifikācijas turnīra noslēdzošā spēle, kurā, visticamāk, izšķirsies Latvijas izlases liktenis. 

Dalību Pasaules kausā nodrošinās katras grupas trīs spēcīgākās valstsvienības. 

Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs nākamgad notiks Ķīnā no 31. augusta līdz 15. septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu