Īrijā zvērinātie attaisno dzīvesbiedres slepkavībā apsūdzēto latvieti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PA/Scanpix

Īrijas tiesa attaisnojusi Latvijas pilsoni Renāru Veiguli lietā par viņa dzīvesbiedrenes Ritas Apines nāvi 2017.gada maijā. Vīrietis sacīja, ka esot dzīvojamajā istabā spēlējies ar meitu, kad izdzirdējis troksni. Izejot gaitenī, viņš ieraudzījis pa kāpnēm nokritušo dzīvesbiedri. Autopsijā tika konstatēti nopietnāki savainojumi nekā tie, ko varētu iegūt, nokrītot pa kāpnēm, tāpēc vīrietim tika izvirzīta apsūdzība par Apines slepkavību. Pagājušonedēļ Veiguli attaisnoja.

"Tu esi brīvs," paziņoja tiesnese Tara Bērnsa, nolasot zvērināto lēmumu, ka Veigulis nav vainīgs.

Zvērināto vidū bija astoņi vīrieši un četras sievietes, norāda medijs "The Irish Times". Zvērināto pārrunas ilga desmit stundas un 21 minūti.

Veigulis pēc lēmuma nolasīšanas nosusināja asaras un apskāva savu advokātu.

Kā norāda Īrijas mediji, Veigulis pirms apmēram pieciem gadiem no Latvijas pārcēlies uz Īriju. Aptuveni pēc pusgada viņam pievienojās Apine. Pagājušā gada 14.maijā Veigulis ap pusdienlaiku esot izsaucis neatliekamo medicīnisko palīdzību uz pāra mājokli Frešfordā, Kilkenijas grāfistē Īrijā. Viņš apgalvoja, ka dzīvesbiedre nokritusi pa kāpnēm. Ierodoties notikuma vietā, mediķi ieraudzīja lielu daudzumu asiņu un smagus galvas savainojumus. Apine tika nogādāta slimnīcā, bet vēlāk tajā pašā dienā mira.

Īrijas policijas uzmanību piesaistīja asins pēdas, kas neatbilda vienkāršam kritienam pa kāpnēm. Tika sākta izmeklēšana. Tiesu ekspertīzē tika noteikts, ka pirms mediķu un policijas ierašanās no sienām tikušas notīrītas asins pēdas. Policijas pratināšanā Veigulis noliedza, ka būtu mēģinājis satīrīt telpas pirms policijas ierašanās.

Autopsijas rezultātos norādīts, ka sieviete mira pēc liela asiņu daudzuma zaudēšanas ar trulu priekšmetu izraisītu galvas savainojumu rezultātā.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu