Nigērijas prezidents noliedz, ka būtu nomiris un aizstāts ar klonu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nigērijas prezidents Muhammadu Buhari svētdien sociālajos tīklos noraidīja sabiedrībā izskanējušās spekulācijas, ka viņš būtu nomiris un aizstāts ar klonu vai dubultnieku, vēsta ASV medijs CNN.

Buhari svētdien sociālajā tīklā “Twitter” šādas spekulācijas nosaucis par neizglītotu cilvēku baumām.

Nigērijas prezidents šobrīd atrodas vizītē Polijā.

“Viens no jautājumiem, kas man tika uzdots Polijā, tiekoties ar nigēriešiem, bija par manis klonēšanas tēmu. Šādas neizglītotas baumas nav pārsteigums – kad es pagājušajā gadā biju devies ārstēties, daudzi cilvēki cerēja, ka esmu nomiris,” norādīja Buhari.

Foto: AP/Scanpix

2017.gadā Buhari vairākas reizes devās uz medicīniskām procedūrām Lielbritānijā. Vienā no šīm reizēm viņš no Nigērijas bija prom aptuveni trīs mēnešus.

Prezidenta neatrašanās valstī Nigērijā izraisīja plašas spekulācijas par prezidenta veselības stāvokli, internetā arī lielā apjomā izplatoties viltus ziņām, ka Buhari ir nomiris.

“Es varu visiem apstiprināt, ka šis esmu īstais es. Šomēnes svinēšu 76. dzimšanas dienu un joprojām jūtos stiprs,” sociālajos tīklos raksta prezidents.

Buhari Nigērijas prezidenta amatā tika ievēlēts 2015.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu