Fjūrijs: Visā pasaulē zina, kurš ir īstais čempions

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Deontejs Vailders - Taisons Fjūrijs
Deontejs Vailders - Taisons Fjūrijs Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas bokseris Taisons Fjūrijs ir pārliecināts, ka viņš bija pelnījis uzvaru cīņā par WBC jostu pret amerikāni Deonteju Vailderu.

Viena no gada gaidītākajām boksa cīņām svētdien Losandželosā noslēdzās neizšķirti, Vailderam aizstāvot WBC pasaules čempiona titulu.

Kaut arī amerikānis divreiz pretinieku aizsūtīja nokdaunā, daudzi uzskata, ka cīņā uzvaru bija pelnījis Fjūrijs. Šādu uzskatu pauduši arī bijušie pasaules čempioni Floids Meivezers, Lenokss Lūiss, Tonijs Beljū un Karls Frohs.

"Es nemēģināšu attaisnoties. Fani zina, kurš uzvarēja. Visā pasaulē zina, kurš uzvarēja. Es joprojām esmu nepārspēts," Fjūrija teikto citē BBC.

"Pasaulē zina patiesību. Es divarpus gadus necīnījos, bet pēc tam zaudēju vairāk nekā 60 kilogramus. Šis ir filmas cienīgs stāsts. Man vajadzēja uzvarēt šai cīņā," uzskata Lielbritānijas bokseris.

2015. gadā Fjūrijs uzveica slaveno Ukrainas bokseri Vladimiru Kļičko, iegūstot savā īpašumā WBA "Super", IBF, WBO un IBO pasaules čempiona jostas. 

Pēc šīs uzvaras Fjūrija karjerā bija liela lejupslīde, jo viņam bija problēmas ar alkoholu un narkotikām, kas noveda līdz depresijai. Sportists publiski arī atzinis, ka bijis tuvu pašnāvībai.

"Šī ir labākā atgriešanās boksa vēsturē. Neviens nav cietis no tādām mentālām problēmām kā es. Priecājos, ka esmu vesels. Veselība man šobrīd ir pati svarīgākā. Paldies Dievam, ka esmu dzīvs," sacīja Fjūrijs.

30 gadus vecais Fjūrijs karjerā izcīnījis 27 uzvaras (19 nokauti) un piedzīvojis 1 neizšķirtu, bet zaudējuma rūgtumu vēl nav izjutis.

Arī 33 gadus vecais Vailders zaudējumu vēl nav cietis. Viņš ir ticis pie 40 uzvarām (39 ar nokautu) un arī piedzīvojis 1 neizšķirtu.

BBC vēsta, ka Fjūrija pārstāvji jau gatavojot prasību WBC organizācijai par revanša cīņu pret Vailderu.

Patlaban vadošais bokseris smagsvaru kategorijā ir brits Entonijs Džošua, kurš ir pasaules čempions WBA "super", IBF un WBO versijās.

Jau ilgāku laiku ir zināms, ka Džošua nākamā cīņa būs 2019. gada 13. aprīlī Vemblija stadionā Londonā, taču vēl nav paziņots dueļa pretinieks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu