KM izsludina konkursu grāmatu mākslas kvalitātes vērtēšanai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valda Atāla jaunāko grāmatu atvēršanas svētki
Valda Atāla jaunāko grāmatu atvēršanas svētki Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Kultūras ministrija (KM) izsludinājusi konkursu grāmatu mākslas kvalitātes vērtēšanai un popularizēšanai no 2019. līdz 2021. gadam, un šim uzdevumam no valsts budžeta līdzekļiem atvēlot 60 000 eiro, liecina KM publicētais konkursa nolikums.

Konkursa uzvarētājiem būs jāizstrādā nolikums, kas ļautu efektīvi un pilnvērtīgi izvērtēt grāmatu mākslinieciski poligrāfisko kvalitāti. Tāpat valsts finansējuma saņēmējiem būs jāizveido profesionāla ekspertu komisija grāmatu izvērtēšanai, kā arī jānodrošina mākslinieciski augstvērtīgāko grāmatu profesionālu atlasi un nominēšanu vairākās kategorijās.

Līdz ar valsts finansējuma saņemšanu, konkursa uzvarētājiem būs dots uzdevums veicināt Latvijas izdevējdarbības mākslinieciski poligrāfiskās kvalitātes celšanu,

kā arī pievērst Latvijas un ārvalstu auditorijas uzmanību pašmāju izdevējdarbības sasniegumiem.

Konkursā var pretendēt juridiskas personas, kas darbojas grāmatniecības nozares menedžmenta jomā un grāmatniecības nozares starptautiskās sadarbības jomā ne mazāk kā trīs gadus. Piedāvājumus konkursā var iesniegt līdz 2019. gada 4. janvāra plkst.17.

Iesniegtos pieteikumus vērtēs KM izveidota komisija, kura lēmumus pieņems komisijas sēžu laikā, atklāti balsojot.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu