Izskanējuši "Mikrofona aptaujas" 50 gadu jubilejas koncerti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar košiem un saturiski bagātiem koncertiem VEF kultūras pilī Rīgā un Latgales vēstniecībā "Gors" Rēzeknē  nedēļas nogalē atzīmēta Latvijas radio leģendārās "Mikrofona aptaujas" 50 gadu jubileja. Stāvovācijām nerimstoties, skatītāju zālē valdīja patiesa svētku sajūta, kāda savulaik piedzīvota dziesmu konkursa ziedu laikos.

Koncertus vadīja "Mikrofona aptaujas" ilggadējie vadītāji - idejas autors Gunārs Jākobsons un Lia Guļevska.

Savukārt uz skatuves koncerta apmeklētāji varēja redzēt un dzirdēt teju visus latviešu estrādes mūzikas populārākos izpildītājus un komponistus - maestro Raimondu Paulu, Viktoru Lapčenoku, Žoržu Siksnu, Mārtiņu Braunu, Uldi Marhileviču, Jāni Lūsēnu, Borisu Rezņiku, Olgu Rajecku, Gunti Veitu, Uģi Rozi, brāļus Ziemeļus, Aiju Vītoliņu, Ievu Kerēvicu, Ievu Sutugovu, Oranžo Meiteņu Trio, muzikālo apvienību "Vintāža" un citus māksliniekus.

Nora Bumbiere un Viktors Lapčenkos Mikrofona aptaujas koncertā 80. gados
Nora Bumbiere un Viktors Lapčenkos Mikrofona aptaujas koncertā 80. gados Foto: Valdis Semjonovs

Kā atzina koncertu producents Jānis Kļaviņš un režisors Valdis Pavlovskis, šie bija mazie Dziesmu svētki, kuros tika atskaņotas dziesmas, kas izturējušas laika pārbaudi un kļuvušas par nozīmīgu mūsu tautas kultūrvēstures sastāvdaļu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu