Igauņi izstrādājuši bezpilota kurjeru paciņu piegādei

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Igauņu kompānija Cleveron, kas specializējusies automatizēto preču izdales punktu izstrādē, prezentējusi robotu - pašgājēju, kurš patstāvīgi spēj preces no noliktavas nogādāt klientam mājās. 

Atbilstoši Cleveron izstrādātajai koncepcijai, tas darbojas šādi: autonomais transportlīdzeklis noliktavā savāc pasūtījumu un patstāvīgi to nogādā līdz klienta dzīvesvietai. Pie tās atrodas privāts tā dēvētais pakomāts, kuram piekļūt var tikai paciņas sūtītājs un saņēmējs. Līdzko autonomais kurjers ir sasniedzis pakomātu, tā durtiņas atveras un mehāniska roka tajā ievieto sūtījumu. Klients tikmēr viedtālrunī saņem paziņojumu, ka pasūtījums izpildīts un paciņu var saņemt.

Avots: Cleveron

No šāda veida pakalpojumu ieviešanas ieguvējs būtu gan piegādes pakalpojumu sniedzējs, gan klients. Klients iegūst, jo viņam nav jātērē laiks, gaidot kurjeru, bet uzņēmumam tā ir iespēja ietaupīt, jo samazinās transporta izdevumi.

Kad Cleveron automatizētie kurjeri sāks pilnvērtīgu pakalpojumu sniegšanu, var tikai prognozēt, taču uzņēmums apgalvo, ka pilotprojekta ietvaros Igaunijas pilsētās robotizētie kurjeri parādīsies 2020.gadā, raksta Motor.ru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu