Kas ir peltais meksikāņu tiesnesis, kurš uzvaru atdeva Vailderam?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Taisons Fjūrijs - Deontejs Vailders
Taisons Fjūrijs - Deontejs Vailders Foto: Reuters/ScanPix

​Pēc pretrunīgā neizšķirta pasaulē ilgi gaidītajā boksa mačā smagsvariem starp britu Taisonu Fjūriju un amerikāni Donteju Vailderu gan līdzjutēji, gan sporta veida eksperti asi kritizē meksikāņu tiesnesi Alehandro Ročinu, kurš uzvaru ar 115-111 atdeva Vailderam. Vai meksikāņu tiesnesis bija korumpēts un vai viņš kādreiz vēl tiesās kādu augstākās kategorijas boksa maču - šādus jautājumus pēc cīņas uzdod sporta sabiedrība.

Fjūrija un Vaildera cīņā tiesneši dueli kopumā vērtēja ar attiecībām 115:111, 110:114, 113:113. Vienīgais tiesnesis, kurš uzvaru atdeva Vailderam bija meksikānis Ročins.

Tīmekļa vietnē boxrec.com atrodama informācija, ka Meksikā dzimušais Ročins karjeras laikā tiesājis vairāk nekā 1000 boksa mačus. Viņš boksa tiesneša karjeru sāka 1992.gadā, bet šogad tika uzņemts Kalifornijas Boksa slavas zālē.

Ročins plašo kritiku saņēma un joprojām saņem par to, ka uzvaru ar tik pārliecinošu pārsvaru atdeva Vailderam. Leģendārais bokseris Lenokss Lūiss britu medijiem izteicās, ka Fjūrija un Vaildera cīņas tiesāšana bija zem katras kritikas.

Bijušais bokseris un pasaules čempions divās svara kategorijās Pols Malinadži intervijā FightHype.com izteicies, ka meksikāņu tiesneša lēmums par uzvarētāju atzīt Vailderu ir neloģisks.

"Šāds lēmums ir izsmiekls! Ceru, ka Ročins nekad vairs netiesās nevienu cīņu. Es cīņas laikā strādāju kā televīzijas eksperts un skatītājiem skaidroju atkārtojumos redzamo, bet tad ieraudzīju rezultātus un tos nevarēju izskaidrot. Es pat nevarēju darīt savu darbu," sacījis bijušais bokseris Malinadži.

Sociālās saziņas vietnes "Twitter" lietotāju vidū populārākā ir teorija, ka tiesnesis Ročins sava lēmuma par cīņas iznākumu dēļ kļuva ievērojami bagātāks. Ročina tiesneša kartītē redzams, ka viņš pirmajos četros raundos uzvaru atdeva Vailderam, kā ar par labāko amerikāni atzina 8., 9. un 12. raundā.

Pagaidām gan nav pieejams ne paša Ročina viedoklis, ne arī Vaildera aizstāvju publiski sacītais, tāpēc grūti rast objektīvu skatījumu šajā jautājumā.

Publisko iniciatīvu vietnē charge.org līdzjutēji vienojušies petīcijā aizliegt Ročinam jebkad nākotnē tiesāt kādu boksa maču. Pagaidām to parakstījuši 109 cilvēki. Iniciatīvas autors ir kāds 18 gadus vecs Lielbritānijas pilsonis Kians Brauns.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu