Ūdeļu audzētavas "Baltic Devon Mink" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā sarucis par 16,1%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Iecavas novada ūdeļu audzētavas SIA "Baltic Devon Mink" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2017.gada 1.maija līdz 2018.gada 30.aprīlim, bija 4,207 miljoni eiro, kas ir par 16,1% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi pieauga par 29,1% - līdz 3,063 miljoniem eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka "Baltic Devon Mink" zaudējumi ir saistīti ar kažokādu zemo cenu pasaulē, kamēr pašizmaksa saglabājās salīdzinoši augsta barības izejvielu sadārdzināšanās ietekmē, kā arī saistībā ar nepietiekamu saražoto ādu skaitu.

Tāpat kompānijas vadība atzīts, ka vēl joprojām ir jūtama 2014.gadā pasaules tirgos sākusies tendence, kad ūdeļādu cenas strauji samazinājās - lai gan 2017.gadā un 2018.gada sākumā tirgū cenas stabilizējās, kas deva iespēju produkciju izsolēs realizēt aktīvāk, pēdējās izsoles atkal uzrādīja cenu kritumu un noieta samazināšanos.

Vienlaikus kompānijas vadība norāda, ka "Baltic Devon Mink" uz nākotni raugās pozitīvi un ir palielinājusi ganāmpulku. Pagājušajā finanšu gadā ūdeļu vaislas mātīšu skaits palielināts par 20%, bet jaundzimušo kucēnu skaits šogad maija beigās pieauga par 30% salīdzinājumā ar gadu iepriekš.

Pēc kompānijas vadības vēstītā, vaislas ganāmpulku nolemts pamazām palielināt ar mērķi izmantot visu ražošanas kapacitāti, lai maksimāli spētu samazināt vienas saražotās ādas pašizmaksu.

"Baltic Devon Mink" vadība informē, ka pagājušajā finanšu gadā ūdeļu audzētājs saņēmis kredītu apgrozāmiem līdzekļiem no Kanādas izsoļu nama "North American Fon Auctions" 8,516 miljonu eiro apmērā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2017.gada maija sākumā "Baltic Devon Mink" ūdeļu fermā notika ielaušanās, iebrucējiem atverot apmēram 400 ūdeļu būru.

Iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2016.gada 1.maija līdz 2017.gada 30.aprīlim, uzņēmums strādāja ar 5,013 miljonu eiro apgrozījumu, bet "Baltic Devon Mink" zaudējumi sasniedza 2,374 miljonus eiro.

"Baltic Devon Mink" reģistrēts 2006.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2,264 miljoni eiro. "Baltic Devon Mink" pieder Nīderlandē reģistrētajam uzņēmumam "Van Ansem Participaties", "Aedon" no Luksemburgas un Latvijas SIA "Lemo Latvija", kas savukārt pieder ūdeļu fermas vadītājam Leifam Mogensenam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu