Gobzems: Valdība jāveido ar smaidu un baudu, nevis ar drūmām sejām (21)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Valdība jāveido ar smaidu, ar baudu, nevis ar drūmām sejām un drūmiem paziņojumiem, žurnālistiem sacīja premjera amata kandidāts Aldis Gobzems (KPV LV) pēc sestās partiju kopīgās tikšanās, kas nav ieviesusi lielāku skaidrību par topošo valdību.

"Valdība Latvijā būs," akcentēja Gobzems, piebilstot, ka agrāk vai vēlāk "KPV LV" to vadīs. "Nesteidziniet mūs, ļaujiet ieturēt ritmu," norādīja politiķis, atbildot uz jautājumu par topošās valdības aprisēm.

Viņš arī akcentēja, ka izmantos visu atvēlēto laiku - līdz 10.decembrim, lai izveidotu rīcībspējīgu valdību.

Tikšanās laikā šodien partijas apsprieda jautājumus, kas saistīti ar valdību veidojošo partiju sadarbības memoranda projektu. Rīt un parīt partijas runās par konkrētām reformām - administratīvi teritoriālo reformu, OIK, kā arī veselības nozari. Savukārt ceturtdien, 6.decembrī, partijas runāšot par valdības deklarāciju un atbildības jomu sadalījumu.

Gobzems skaidroja, ka "KPV LV" sarunu taktika ir iekļaujoša un partneri tiek uzklausīti, bet viņu viedoklis - ņemts vērā.

Politiķis arī ir pārliecināts, ka pielaide valsts noslēpumam viņam tiks piešķirta. "Ir visai dīvaini Gobzemu uzskatīt par valsts nodevēju situācijā, kad Gobzems līdz pat Saeimas vēlēšanām ir bijis saistīts ar pārstāvību stratēģiskiem, valstiskiem uzņēmumiem," teica deputāts.

Kā ziņots, pagaidām iespējamais valdības sastāvs un tas, kuras partijas varētu atbalstīt Gobzema valdību, nav skaidrs.

Sarunās par iespēju izveidot Gobzema valdību piedalās viņa pārstāvētā "KPV LV", AP, Jaunā konservatīvā partija (JKP), nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kā arī "Jaunā Vienotība" (JV). Visas šīs partijas paudušas, ka neredz iespēju veidot valdību ar "Saskaņu".

Valsts prezidents Raimonds Vējonis devis Gobzemam laiku līdz 10.decembrim, lai panāktu vienošanos par topošo valdību un tās prioritātēm.

Kopumā parlamentā darbojas septiņas frakcijas. No "Saskaņas" Saeimā ievēlēti 23 deputāti, JKP un "KPV LV" pārstāv pa 16 deputātiem, AP un nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - pa 13, ZZS - 11, bet JV - astoņi deputāti.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu