Venecuēlas autokrāts Maduro Maskavā tiksies ar Putinu (5)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Venecuēlas autokrāts Nikolass Maduro pirmdienas vakarā izlidojis uz Maskavu, kur viņam paredzēta tikšanās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. "Es dodos uz Maskavu, uz darba tikšanos ar prezidentu Vladimiru Putinu," pirms izlidošanas paziņoja Maduro.

Tikšanās ar Putinu ļaus Maduro "pabeigt 2018.gadu ar vērienu stratēģisko attiecību izteiksmē, kuras Venecuēla veido ar pasauli".

Maduro piebilda, ka uztur pastāvīgus kontaktus ar Krievijas līderi.

Pirmdien Venecuēlu oficiālā vizītē apmeklēja Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans un tās gaitā pauda atbalstu Maduro, kuru citi pasaules valstu līderi lielākoties kritizē.

Erdogans savā pirmajā oficiālajā vizītē Venecuēlā kritizēja sankcijas, ko pret Maduro un daudzām viņa valdības augstām amatpersonām ir noteikusi ASV administrācija, ar kuru arī Erdogana valdībai ir saspīlētas attiecības.

Kopš 2014.gada, kad pasaulē krasi saruka jēlnaftas cenas, Venecuēla piedzīvo smagu ekonomikas krīzi, kuras dēļ valsti atstājuši aptuveni trīs miljoni cilvēku.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu