Politologs: Gobzems meklē argumentus diviem iespējamiem scenārijiem (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Partijas "KPV LV" premjera amata kandidāta Alda Gobzema lēmums pārtraukt sarunas par valdības veidošanu ar partiju apvienību "Attīstībai/Par" (AP) saistīts ar valdības veidošanas procesā pieaugošo nervozitāti, jo tuvojas prezidenta Raimonda Vējoņa noteiktais datums, līdz kuram tika dots laiks izveidot valdību, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja politologs Filips Rajevskis.

Rajevskis norādīja, ka Gobzems sāk meklēt argumentus diviem iespējamiem scenārijiem - lai varētu doties pie prezidenta ar lūgumu pagarināt viņam doto valdības veidošanas laiku, jo "viņu rindās bija iefiltrējies "Trojas zirgs". Taču gadījumā, ja prezidents nemainīs savus uzstādījumus, Gobzems varēs attaisnoties, ka valdību izveidot nebija iespējams, jo valdības veidotāju rindās bija ieklīdis "Trojas zirgs"

"Tā ir nervozitātes ārējā izpausme," sacīja Rajevskis.

Jau vēstīts, ka partijas "KPV LV" premjera amata kandidāts Aldis Gobzems nolēmis pārtraukt sarunas par valdības veidošanu ar partiju apvienību "Attīstībai/Par" (AP), aģentūrai LETA paziņoja Gobzems.

"Ar šo paziņoju, ka no turpmākajām valdības veidošanas sarunām izslēdzu "Attīstībai/Par", kurai pielipis valdības gāzēja vīruss. Šim vīrusam jau ir recidīva raksturs un tā, acīmredzot, ir tā jaunā politika, ko partija solīja vēlētājiem," teikts Gobzema paziņojumā.

Gobzems pārmet, ka jau no paša sākuma AP esot bijusi "vēlme spēlēt tikai Edgaram Jaunupam un tā sponsoriem saprotamu spēli". "Neviena konstruktīva priekšlikuma, meli televīzijas kameru priekšā, gļēvulīgi smaidi, drosmes trūkums runāt seja un aizmuguriski kuluāru piedāvājumi vēl vakar vakarā ar mēģinājumiem izveidot (...) valdību ar Krišjāni Kariņu (JV) priekšgalā un centieniem trūkstošās balsis piepirkt no citām partijām," AP kritiku turpina Gobzems, "es ļoti ceru, ka partijas šādiem netīriem kuluāru piedāvājumiem netaisās piekrist un netaisās iet Jaunupa pavadā, akceptējot iepriekš politikā pierastu deputātu pirkšanas scenāriju."

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu