Sociālo tīklu lietotāju nežēlastībā kritis mūziķis Jānis Šipkēvics (17)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Šipkēvics. Koncerts “Mīlestības vārdā. 18+”.Pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas
Jānis Šipkēvics. Koncerts “Mīlestības vārdā. 18+”.Pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Par Latvijas valsts simtgades svētku koncertu "Mīlestības vārdā. 18+" autoratlīdzībās izmaksāti vairāk nekā 57 000 eiro, no kuriem vairāk nekā 17 000 eiro saņēmis mākslinieks Jānis Šipkēvics, savukārt pretrunīgi vērtētā dziedātāja Evija Vēbere - 666 eiro, pirmdien, 3. decembrī, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Aizliegtais paņēmiens". Pēc raidījumā izskanējušās informācijas sociālo tīklu lietotāji metušies izteikt arī savu viedokli par mūziķu honorāriem - visvairāk nežēlastībā kritis pats Šipkēvics.

Raidījumā vēstīts, ka Šipkēvica autoratlīdzības summu veido viņa paša kā mākslinieka dalība šajā pasākumā (11 500 eiro), koncerta mākslinieciskās daļas izpildproducēšanas pakalpojumu nodrošināšana (4399 eiro), kā arī saturiskās koncepcijas izstrāde (1176 eiro).

Kultūras ministrija (KM) raidījuma veidotājiem norādīja, ka koncerts apstiprināts svētku radošajā padomē, kurā līdz pasūtījuma iegūšanas brīdim vienīgais pārstāvētais mūziķis bijis pats Šipkēvics. Pārējo mākslinieku izvēle un autoratlīdzību lielums arī bijis Šipkēvica pārziņā. Raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" publiskotā informācija sākotnēji bija publicēta KM mājaslapā, taču, parādoties interesei par pasākuma izmaksām, no tās tika izņemta. 

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu