Ideālais virtuves skapītis jeb kā uzturēt kārtību garšvielu juceklī

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Virtuves skapīši dažkārt pat varētu konkurēt ar drēbju skapjiem – šīs mēbeles mājoklī mēdz piepildīties pilnīgi nemanāmi līdz brīdim, kad tās sakārtot kļūst teju vai neiespējami. Tomēr, pareizi organizējot skapja saturu, tas ne tikai atvieglos virtuves uzkopšanu, bet arī palīdzēs orientēties garšvielu un citu pārtikas piedevu klāstā gatavošanas laikā.

Centies maksimāli izmantot brīvo vietu

Maza glabātuve nav attaisnojums pilnīgam haosam virtuves skapītī – arī nelielos un šauros plauktos ir iespējams ieviest spīdošu kārtību. Nelielās vietās izmanto caurredzamas kastes, piemēram, plastmasas, akrila vai metāla stiepļu grozus. Tāpat izmanto brīvo vietu uz skapīša durvīm – arī pie tām var pieskrūvēt šaurus metāla stiepļu grozus vai piestiprināt pašlīmējošos āķus, kuros iekarināt kādus virtuves piederumus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by organized simplicity (@organized_simplicity) on

Glabā pārtiku tā, lai to būtu viegli pārskatīt

Centies garšvielas un citus sīkumus izkārtot tā, lai vari redzēt nosaukumus, vai arī, ja pārber garšvielas burciņās, uzlīmē uz tām norādes, kas traukos atrodams. Tāpat kuplā garšvielu trauciņu pulkā lieliski noderēs neliels garšvielu podests, kas ļaus izkārtot garšvielas vairākos stāvos, un to nosaukumi būs redzami, necilājot visas burciņas pēc kārtas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by STEFFANA ? (@steffanag) on

Koordinē un noslēp jucekli

Galvenie vaininieki pie jucekļa virtuves skapītī ir sīkās garšvielu paciņas, kastes, tēju maisiņi un maisi ar vecmāmiņas savāktajām zālītēm. Tā vietā, lai visu skapīša sastāvu atstātu plauktos, izkārto tos pītajās kastēs vai grozos. Ņem vērā – lai neapjuktu grozu klāstā, sadali tos pa kategorijām: garšvielas, uzkodas, cepšanas piederumi, brokastu pārslas, tējas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by THE HOME EDIT ® (@thehomeedit) on

Atvieglo produktu atrašanu

Pārtikas produkti mūsdienās ir nopērkami iepakojumos, kas beigu beigās lieki aizņem vietu plauktiņos. Tā vietā izņem produktus, piemēram, buljona kubiciņus vai citus pārtikas produktus no kartona kastēm un tos glīti sakārto caurspīdīgās kastēs. Šādi glabājot produktus, tie aizņems daudz mazāk vietas virtuves skapīšos. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SpacedRight (@spacedright) on

Ierīko izvelkamus plauktus vai atvilktnes

Mazliet laikietilpīgāks un nopietnāks virtuves skapīšu reorganizācijas plāns ir atvilktņu vai izvelkamu plauktu iebūvēšana. Dažkārt virtuves skapji ir dziļi un pašā aizmugurē nereti sakrājas produkti, par kuriem gadās aizmirst, bet laika gaitā tie sabojājas un nelietderīgi aizņem vietu. Atvilktnes krietni atvieglos produktu meklēšanu un mudinās uzturēt skapīšus kārtīgus. Ja tomēr nevēlies veikt virtuves skapju pārveidošanu, iegādājies pītas kastes, kas funkcionēs gluži tāpat kā atvilktnes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu