Ukrainas ministrs: Azovas jūrā atjaunota tirdzniecības kuģu satiksme (5)

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kuģu satiksme no Ukrainas Azovas jūras ostām un uz tām, kas bija apturēta pēc Krievijas 25.novembra uzbrukuma Ukrainas karakuģiem Kerčas šaurumā, ir daļēji atjaunota, otrdien pavēstīja Ukrainas infrastruktūras ministrs Volodimirs Omeļjans.

Tirdzniecības kuģi brauc caur Kerčas šaurumu, kas savieno Azovas jūru un Melno jūru, sacīja ministrs.

Omeļjans pagājušajā nedēļā apsūdzēja Krieviju, ka tā bloķē Kerčas šaurumu Ukrainas tirdzniecības kuģiem, savukārt otrdien ministrs apliecināja, ka Berdjanskas un Mariupoles ostas ir "daļēji atbloķētas", pateicoties "spēcīgam starptautiskam spiedienam".

Krievija gan taisnojas, ka tā nekad nav liegusi kuģiem braukt caur Kerčas šaurumu, bet, ja arī satiksmē ir bijuši kādi traucējumi, tam izskaidrojums esot sliktie laika apstākļi.

Pilsoniskās žurnālistikas projekts "Bellingcat" analīzē tika secināts, ka Ukrainas kuģi tikuši apšaudīti starptautiskajos ūdeņos.

Krievijas bruņotie spēki 25. novembrī Kerčas šaurumā sagrāba trīs Ukrainas jūras spēku kuģus, kas aizvesti uz Kerčas ostu Krievijas okupētajā Krimā. Sagūstītos 24 ukraiņu jūrniekus Krievija apcietinājusi uz diviem mēnešiem un nogādājusi Maskavā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu