Latkovskis: Pēc šīs dienas paziņojumiem ir sarukusi iespēja izveidot Gobzema valdību (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

 Pēc šīs dienas politiķu paziņojumiem ir sarukusi iespēja izveidot valdību Alda Gobzema (KPV LV) vadībā, uzskata "Jaunās Vienotības" (JV) Saeimas frakcijas vadītājs Ainars Latkovskis.

JV politiķi šodien pulcējās uz sanāksmi, ņemot vērā Gobzema paziņojumu par apvienības "Attīstībai/Par!" izslēgšanu no valdības veidošanas sarunām, kā arī Jaunās konservatīvās partijas ierosinājumu (JKP) izslēgt no sarunām arī Zaļo un zemnieku savienību (ZZS).

JV premjera amata kandidātam lūgs skaidrot situāciju, iespējamu koalīcijas modeli, kuru viņš gatavs izveidot, kā arī gūt pārliecību, ka tajā "atklāti vai slēpti" nebūs iesaistīta "Saskaņa", norādīja Latkovskis.

Lūgts komentēt Gobzema izteikumus par mēģinājumiem aizmuguriski izveidot valdību ar Krišjāni Kariņu (JV) priekšgalā, Latkovskis norādīja, ka šādi apgalvojumi ne uz ko nav balstīti. "JV neved aizmuguriskas sarunas, bet strādā atklāti, pragmatiski," akcentēja Latkovskis.

"Jaunajā Saeimā ir sprādzienbīstama situācija, kur katrs neveikli izteiktais apgalvojums vai vārds rāda gūzmu problēmu, ķēdes reakciju," piebilda politiķis.

Kā ziņots, partijas "KPV LV" premjera amata kandidāts Gobzems nolēmis pārtraukt sarunas par valdības veidošanu ar partiju apvienību "Attīstībai/Par".

"Ar šo paziņoju, ka no turpmākajām valdības veidošanas sarunām izslēdzu "Attīstībai/Par", kurai pielipis valdības gāzēja vīruss. Šim vīrusam jau ir recidīva raksturs un tā, acīmredzot, ir tā jaunā politika, ko partija solīja vēlētājiem," teikts Gobzema paziņojumā.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis devis Gobzemam laiku līdz 10.decembrim, lai panāktu vienošanos par topošo valdību un tās prioritātēm. Sarunās par iespēju izveidot Gobzema valdību piedalījās viņa pārstāvētā "KPV LV", "Attīstībai/Par!", JKP, nacionālā apvienība, ZZS, kā arī JV.

Pēc Gobzema paziņojuma sagaidāms, ka sarunas par valdības veidošanu turpinās piecas partijas, kurām kopā parlamentā ir 64 balsis, tomēr JKP ir uzsvērusi, ka tai joprojām ir spēkā "sarkanā līnija" par sadarbību ar ZZS. Ja šīs "sarkanās līnijas" dēļ Gobzema valdības veidošanas sarunas pamestu JKP, tad valdības izveidei vairs nepietiek balsu, savukārt, ja no sarunām tiktu izslēgta ZZS, atlikušajām četrām partijām kopā būtu 53 balsis Saeimā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu