Rallija ekipāža Sesks un Francis saņem Eiropas čempionu balvas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fiaerc.com

Latvijas rallija braucējs Mārtiņš Sesks un viņa stūrmanis Renārs Francis pirmdien Francijas galvaspilsētā Parīzē saņēma Eiropas čempionu balvas.

Pasākumu, kuru organizēja "Eurosports Events", apmeklēja gandrīz 150 viesi - sportisti, komandu vadītāji, amatpersonas un partneri.

Jau ziņots, ka aizvadītajā Eiropas autorallija čempionātā (ERČ) Sesks/Francis izcīnīja uzvaru ERČ "Junior U27" ieskaitē, bet noslēdzošajā posmā viņi kļuva gan par ERČ3 klases, gan Latvijas čempioniem LRČ3 klasē.

"Saņemot balvu jutu lielu gandarījumu un pozitīvas emocijas, jo šī pirmā ERČ sezona bija ļoti nozīmīga manā autosporta karjerā," noteica Sesks. "Tā bija ne tikai interesanta, bet arī pārsteigumiem un pārbaudījumiem bagāta. Esmu patiesi priecīgs, ka man apkārt ir bijusi laba komanda, kas spējusi atbalstīt un palīdzējusi sasniegt mērķi. Šobrīd zinu, ka esmu gatavs strādāt, lai kāptu augstāk."

Šī bija pirmā reize Latvijas autosporta vēsturē, kad kāds autosportists kļuva par pilntiesīgu rūpnīcas atbalstītu rallija pilotu. Sesks un Francis pārstāvēja "Opel Motorsport" vienību.

"Izbaudīju šo sportisko rallija sezonu un esmu priecīgs, ka pirmais ERČ posms bija īpaši eksotisks ar atmiņā paliekošiem dabas skatiem, savukārt kā stūrmanis patiesi izbaudīju Čehijas ceļus," pauda Francis. "Emocionāli īpašāko mirkli piedzīvojām mājās pēdējā Vecpils posma finišā, kad zinājām, ka sezona ir veiksmīgi noslēgusies."

Tikmēr "LMT Autosporta Akadēmijas" treneris Uldis Briedis izteicās, ka iepriekš tika ieguldīts liels darbs. "Iepriekšējos gados ieguldījām smagu darbu treniņos, likām kopā rallija puzles gabalus, izstrādājot savu konkrēto braukšanas un treniņu sistēmu. Priecājos, ka esam gājuši pareizā virzienā un ERČ rezultāti parādīja, ka varam būt labākie Eiropā ar šī brīža zināšanām un izpratni. Jāpiebilst, ka esam arī daudz ko iemācījušies no šīs sezonas, lai varētu turpināt strādāt pie attīstības un sasniegtu vēl augstākus mērķus."

Šajā sezonā ERČ bija astoņi posmi, sešiem no tiem risinoties arī junioru ieskaitē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu