Rīgā atgriežas džeza trompetists Eriks Trifā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien, 13. decembrī, Kaņepes Kultūras centrā ar īpašu koncertu uzstāsies džeza trompetists Eriks Trifā (Erik Truffaz, 1960). Kopā ar viņu perkusiju, klavieru un čella meistars Zigfrīds (Siegfried), kā arī latviešu džeza bundzinieks Artis Orubs.

Atgādinām, ka 2003. gadā Trifā jau uzstājās Rīgā, Vecrīgas klubā «Kaļķu vārti», 2013. gadā Latviešu biedrības namā.

Aplūko foto no koncerta.

Franču trompetes virtuozs Eriks Trifā (1960) profesionālās mūzikas pasauli iepazina agri – tēvs bija saksofonists un, vēl nesasniedzot desmit gadu vecumu, bērnība tika pavadīta deju mūzikas orķestrī. Studējis Ženēvas konservatorijā, savu muzikālo horizontu paplašināja no autoritātes Mailza Deivisa līdz Mocartam un Džuzepem Verdi. Kādu laiku uzstājās zviedru simfoniskajā orķestrī “L’Orchestre de Suisse Romanda”, vēlāk pašsacerētās kompozīcijas izpildīja grupā “Orange”. Trifā vairākkārt ir piedalījies prestižajā džeza festivālā “Montreux Jazz Festival”, kā arī koncertturnejās apbraukājis Eiropu, Krieviju un Centrālameriku. Trifā mūzikā var saklausīt pieaugošu tieksmi uz robežu noārdīšanu, džezā iepludinot košas un mūsdienīgas drum'n'bass (džeza un elektronikas sintēze) un hiphopa tendences.

Zigfrīds jeb Sigs (Sig) ir arābu izcelsmes franču mūziķis un komponists, kurš pilnībā pārvalda čellu, klavieres un perkusijas; mūziķa radošajiem meklējumiem neviens mūzikas žanrs vairs nav gana ietilpīgs. Zigfrīda talants gan neapstājas mūzikā, bet iestiepjas arī kino un fotogrāfijas pasaulē. Nesen Elita Krastiņa kā labākā aktrise saņēma balvu Zigfrīda režisētajā filmā “Riga (Take1)” Latvijas kino balvas ceremonijā “Lielais Kristaps”, kā arī pasaules mediji pievērsa uzmanību filmas skaņu celiņam, kurā piedalījies arī apvienības “Daft Punk” mūziķis Tomass Bangalters (Thomas Bangalter).

Biļetes iepriekšpārdošanā bezrindas.lv par 7 eur, uz vietas – 10 eur.

Videoieraksts no Trifā, Zigfrīda un Oruba koncerta Latviešu biedrības namā:

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu