Oskars Ķibermanis: Siguldas trase ir piņķerīga

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bobsleja pilots Oskars Ķibermanis gatavojas Pasaules kausa (PK) izcīņas pirmajam posmam, kas šajā nedēļas nogalē risināsies Siguldā. Trase ir sarežģīta, tajā nedrīkst kļūdīties, citādi grūti atgriezties nepieciešamajā braukšanas ritmā. "Piņķerīga trase. Jābrauc precīzi," norādīja Ķibermanis.  

"Ir vēl šādas tādas kļūdas, bet mums vēl ir pāris dienas laika, un visam vajadzētu būt labi," sacīja Ķibermanis. "Nesen veicām kontroltestus, ar fizisko formu viss ir kārtībā un atliek tikai startēt."

Visticamāk, visu šo sezonu savainojuma dēļ izlaidīs Oskars Melbārdis, tāpēc Latvijas komandas pirmais pilots būs tieši Oskars Ķibermanis

Latvijas komanda šosezon plāno piedalīties visos Pasaules kausa izcīņas posmos. 

"Centīsimies pēc iespējas labāk nostartēt, tāpēc visi laipni aicināti uz Siguldu," teica Ķibermanis. "Visi, kuri šeit piedalīsies, cer sasniegt pēc iespējas labāku rezultātu. Mēs tajā skaitā. Jā, mājas trasē mums ir priekšrocības, bet tas uzliek arī papildu pienākumu."

Pirmajos treniņbracienos Siguldā Ķibermaņa vadītā ekipāža bija starp ātrākajām. Vislabāk veicās 2018. gada Phjončanas olimpisko spēļu čempionam vācietim Frančesko Frīdriham. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Francesco Friedrich

A post shared by Gatis Kreceris (@gatis.kreceris) on

"Lai trase būtu ātrāka, mums būtu vajadzīgs neliels sals, lai nebūtu liels mitrums. Ja būs aukstāks, būs lielāks ātrums. Kad šī trase ir ātra, tā ir sarežģīta," norādīja Ķibermanis, cerot, ka sacensību dienās termometra stabiņš noslīdēs zem nulles. "Piņķerīga trase. Mazākā kļūda, un ķēdes reakcijā tas var aiziet trīs četras virāžas uz priekšu. Ļoti grūti to izlabot, sevišķi, ja kļūda pieļauta augšgalā vai vidusdaļā. Tad kļūdas velkas līdzi trīs virāžas vismaz. Jābrauc precīzi."

Siguldā Pasaules kausa izcīņas posms notiks pirmo reizi. Piektdien risināsies bobsleja sacensības dāmām divniekos, sestdien uz starta izies kungu bobsleja divnieki un skeletonisti. Svētdien vēlreiz sacentīsies vīriešu divnieku ekipāžas un skeletonistes. 

Kopumā Pasaules kausa izcīņā šosezon notiks astoņi posmi. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu