Norvēģijā novērots rets dabas brīnums - sniegbalts ziemeļbriedēns (1)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News/Scanpix

Norvēģu fotogrāfs pārgājiena laikā sastapa kādu neparastu valsts ziemeļu iemītnieku - sniegbaltu ziemeļbriedēnu. Skaistā briedēna fotogrāfijas drīz vien kļuva par sensāciju sociālajos tīklos.

"Viņš sniegā gandrīz pazuda!" fotogrāfs Madss Nordsvēns raksta sociālajā tīklā "Instagram", kur attēli izpelnījušies gandrīz 30 000 "man patīk" un vairāk nekā tūkstoš komentāru.

"Viņš pienāca man ļoti tuvu, un mēs ieskatījāmies viens otram acīs. Viņš bija ļoti mierīgs, kad saprata, ka man nav ļaunu nodomu," 24 gadus vecais fotogrāfs stāsta aģentūrai "Caters".

"Viņš izturējās tā, it kā pozētu manām fotogrāfijām. Viņš bija ļoti ziņkārīgs un smieklīgs - kā mazs pasaules izzinātājs."

Foto: Caters News/Scanpix

Dažas minūtes pavadījis Nordsvēna un viņa draugu sabiedrībā, briedēns aizlēkšoja atpakaļ pie savas mātes. 

Nordsvēns tikšanos raksturo kā "ļoti brīnumainu" un "pasakas cienīgu mirkli".

Balti ziemeļbrieži ir ļoti reti sastopami. Neparasto izskatu rada gēnu mutācija, kuras rezultātā dzīvnieks piedzimst ar bezkrāsainu kažoku, taču nav albīns - tā acis un ragi ir tumšā krāsā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu