Elīna Maligina: "Man Latvija nav vajadzīga" (46)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Elīna Maligina.
Elīna Maligina. Foto: LETA

Šonedēļ izdevumā "Ieva" publicēta intervija ar multimākslinieci un uzņēmēja Valērija Maligina atraitni Elīnu Maliginu. Šī ir Elīnas pirmā lielā intervija pēc vīra pāragrās nāves, kurā viņa atklāj, ar ko šobrīd nodarbojas, kādas ir viņas attiecības ar Valērija ģimeni, un to, ka viņai pret Latviju nav patriotisku jūtu. 

Maligina, kuras videoperformances, īsfilmas un gleznas ir atzītas visā pasaulē, par tām Latvijā nerunā, jo, kā pati atzīst, viņa ir pasaules pilsone un Latviju dēvē tikai par vietu, kur piedzimusi: "Nekaunēšos no tā - man nav nekādu patriotisku jūtu pret Latviju. Es nepiederu šai valstij. (..) Man Latvija nav vajadzīga. Mani darbi pietiekami ir novērtēti citur pasaulē. Šeit tikai maksāju nodokļus, pati nesaprotu, kāpēc. Ja nu vienīgi tāpēc, ka mammai šeit jādzīvo, jāārstējas. Nu lai jau būtu..."

Uz jautājumu, kāpēc viņai izveidojies tāds aizvainojums pret dzimteni, viņa norāda, ka pagājušā gadsimta deviņdesmitie gadi spēlējuši savu lomu:

"Labi, varbūt šodien vairs nešauj, bet pa trepēm jau tāpat cilvēki krīt, jo vienkārši paslīd... Man šķiet, ar šo pietiek, lai nokautu visu patriotismu."

Šobrīd Elīna Maligina par savām mājām sauc Krieviju, kur dzīvo kopā ar meitu Hannu un studē režiju. Atgādinām, ka Hanna nākusi pasaulē Elīnas laulības laikā ar Dailes teātra māksliniecisko vadītāju Dž.Dž.Džilindžeru. Pāris izšķīrās 2014. gadā pēc trīs gadu kopā būšanas. 

Elīna un Valērijs mija gredzenus 2016. gada rudenī. 2017. gada decembrī Maligins devās mūžībā, būdams vien 52 gadus vecs. Ekspertīzē tika atklāts, ka Maligins nav miris vardarbīgā nāvē, tomēr plašāki komentāri tā arī netika sniegti.

Šogad tika izdota Indriķa Latvieša sarakstītā "Vara. Bailes 2", vienā no tās epizodēm atšifrēta telefonsaruna, kurā, iespējams, atklāti uzņēmēja Valērija Maligina nāves iemesli - no publiskotās sarunas var secināt, ka Valērijs Maligins mira no pārdozēšanas. 

Tikai pusgadu pēc uzņēmēja nāves visas iesaistītās puses - atraitne Elīna Maligina un Valērija meitas Irina, Nika un Anna - beidzot panāca vienošanos par mantojuma sadali. Tiesa, šobrīd nesaskaņas valda pašu Valērija meitu starpā.

Komentāri (46)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu