Reiniks par savu pirmo lielo kino lomu: "Ikdienā neesmu tik mierīgs, nosvērts un apcerīgs"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

“Jaungada taksometrs” ir atbraucis ar visiem pasažieriem līdz skatītājiem Latvijā. No piektdienas, 30. novembra, ir iespēja doties uz kinoteātriem un baudīt svētku sajūtu un smieklus ilgi gaidītajā Māra Martinsona romantiskajā komēdijā “Jaungada taksometrs”. Filma stāsta par notikumiem Vecgada vakarā, kad taksometrā nejauši atstātā Jaungada dāvana liek Andrejam (Laurim Reinikam) atcerēties raibo svinētāju kompāniju, kura tai vakarā viesojusies viņa automobilī. Bet vai pats taksists piedzīvos Jaungada brīnumu?

Taksists Andrejs, kuru atveido mūziķis/aktieris Lauris Reiniks, nepārprotami ir filmas galvenais varonis, kurš Vecgada vakarā apzinīgi pilda darbu, vizinot pasažierus, savu personīgo laimi atstājot otrajā vietā. Andreja uzticamais tā vakara biedrs ir viņa vectēva Gaz 24, tautā labāk pazīstams ar vārdu Volga.

Par satikšanos ar filmas režisoru Māri Martinsonu un filmu stāsta Lauris Reiniks: ““Jaungada taksometrā” esmu gandrīz galvenais varonis, jo galvenais te tomēr ir taksometrs. Scenārijs bija tik labs. To papildina īsta Jaungada atmosfēra, un, protams, patika mana loma, jo es ikdienā neesmu tik mierīgs, nosvērts un apcerīgs. Filmas tēls mani tā kā piebremzē. Noteikti man ar savu filmas tēlu ir līdzības, bet tās es nevēlos atklāt. Viņš ir tāds mierīgāks, nedaudz kautrīgāks un bailīgāks, nekā es esmu. Filmā patiesībā esmu visskumīgākais no visiem tēliem.”

Viņš turpina: “Sadarbība ar filmas režisoru Māri ir lieliska jau kopš pirmās dienas, kad tikāmies. Mēs esam uz viena viļņa. Tiešām varu teikt, ka filma būs skaists Vecgada stāsts, kāds latviešu kino vēl nav bijis. Pat ja mums nebūs sniega svētku laikā, tad, noskatoties šo filmu, cilvēkiem būs tā sajūta, ka ārā ir Jaunais gads, kas nāks ar jaunām cerībām, ka viss būs daudz labāk. Mēs ar šo filmu vēlamies panākt to svētku noskaņu un ticību un cerību labajam, papildinot ar sirsnīgiem jokiem.”

“Filma ir par ticību un mīlestību, kas ir šobrīd ļoti svarīga jebkura cilvēka dzīvē. Ikdienas skrējienā, kad dienas skrien viena aiz otras, Adventes laiks ir mirklis, lai mazliet apstātos un padomātu, kas notiek ar mums pašiem? Filma raisa pārdomas. Tāpēc filmas izplatītājam “Forum Cinemas” ir ļoti svarīgi, ka Latvijas kinoteātros būs iespēja noskatīties vieglu, mūsdienīgu, romantisku latviešu komēdiju par to, kā mēs dzīvojam, kā mīlam un, protams, kā svinam svētkus. Mums ir patiess prieks ieiet jaunajā valsts simtgadē ar filmu, kas veltīta svētkiem - Jaunā gada sagaidīšanai,” stāsta filmas izplatīšanas nodaļas vadītāja Ilze Roķe.

Filmas aktieru sastāvs: Lauris Reiniks, Nauris Brikmanis, Valdis Melderis, Zane Dombrovska, Dita Lūriņa-Egliena, Dārta Daneviča, Andris Bulis, Ieva Florence, Māra Sleja, Valters Krauze, Baiba Sipeniece-Gavare u.c.

Filmas veidotāji ir starptautiski atzītais filmu režisors Māris Martinsons, producente Linda Krūkle (filmas “Nevajadzīgie ļaudis” (Lielais Kristaps / Labākā filma 2008), “Amaya”, “Romeo n’ Džuljeta”, “Maģiskais kimono” u.c.) un operators Jānis Jurkovskis. Filmu producē producēšanas kompānija Krukfilms (Latvija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu