Tomass Dukurs: Mēģināšu uzsvaru likt uz attīstību

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skeletonists Tomass Dukurs šosezon startēs ar pilnīgi jaunu tehniku, uzsvaru liekot uz attīstību un skatu nākotnē. Sezonas pirmajā Pasaules kausa (PK) izcīņas posmā, kas šajā nedēļas nogalē risināsies Siguldā, viņš būs apmierināts tikai un vienīgi ar medaļu. 

"Esam veikuši labu mājasdarbu. Kas attiecas uz fizisko un tehnisko sagatavotību, tad pagaidām viss šķiet labi, bet, protams, sacensības parādīs, kur esi. Treniņos nav objektīvi vērtēt, jāskatās, kā būs pret konkurentiem un sacensību režīmā," pastāstīja Tomass Dukurs. "Braukšanā aizvien ir kļūdas, problēmas, strādājam pie tā un risinām."

Tomass Dukurs līdzīgi kā viņa jaunākais brālis Martins Dukurs treniņbraucienos uzrādīja vienus no labākajiem rezultātiem 24 dalībnieku konkurencē. Viņi būs starp galvenajiem favorītiem. 

"Protams, gribēsim iepriecināt savus līdzjutējus, bet nekas tā viegli nenotiek. Šeit sabraukuši visi sīvākie konkurenti. Cīnīsimies. Ko būsim uz to brīdi pelnījuši, tas arī būs," teica T. Dukurs. 

Salīdzinot ar konkurentiem, Latvijas skeletonisti veikuši vairāk braucienu. Sacensības mājas trasē ir uzskatāmas par priekšrocībām. 

"Būs lielāka atbildība un tajā pašā laikā papildu slogs," sacīja Tomass Dukurs. "Šogad tehnikas ziņā klāt nākušas divas jaunas kamanas, arī slidas ir jaunas. Sacensību režīmā tās vēl nav testētas, bet personīgi es braucu ar visu jauno ekipējumu. Mēģināšu uzsvaru likt uz attīstību."

Nesan par karjeras beigšanu paziņoja pieredzējušais amerikāņu skeletonists Metjū Antuāns. Šosezon nestartēs arī 2018. gada Phjončanas olimpiskajās spēlēs bronzas medaļu izcīnījušais brits Dominiks Pārsons. 

"Zinu, ka kāds ir beidzis karjeru, ir parādījies arī kāds jauns talantīgs skeletonists, bet galvenie konkurenti ir palikuši tie paši. Tie būsim mēs, vācieši, krievi un korejietis. Top 6 vai 8 ir praktiski nemainīgs," norādīja Dukurs. 

Viņš atklāja: ja neizcīnīs medaļu, ar savu sniegumu Siguldas posmā nebūs apmierināts. 

Piektdien risināsies bobsleja sacensības dāmām divniekos, sestdien uz starta izies kungu bobsleja divnieki un skeletonisti. Svētdien vēlreiz sacentīsies vīriešu divnieku ekipāžas un skeletonistes. 

Kopumā Pasaules kausa izcīņā šosezon notiks astoņi posmi. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu