Latvijā mazumtirdzniecības apgrozījuma kāpums oktobrī bijis straujāks nekā ES vidēji

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā šā gada oktobrī, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pirms gada, palielinājies par 2,5%, kas ir straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" trešdien publiskotie dati par 22 bloka dalībvalstīm.

Straujākais mazumtirdzniecības apgrozījuma pieaugums oktobrī salīdzinājumā ar 2017. gada desmito mēnesi starp ES valstīm bijis Slovēnijā (+13,3%), Īrijā (+8,4%), Lietuvā (+7,3%), Slovākijā (+6%) un Rumānijā (+5,8%). Igaunijā mazumtirdzniecība pieaugusi par 2,3%.

Savukārt kritums šajā periodā fiksēts Luksemburgā (-0,3%), Somijā (-1%) un Maltā (-2,3%).

ES valstīs mazumtirdzniecības apgrozījums oktobrī, salīdzinot ar 2017. gada oktobri, palielinājies kopumā par 2,1%, bet eirozonas valstīs - par 1,7%. Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apmērs oktobrī ES pieaudzis par 0,1%, bet eirozonā - par 0,3%

Straujākais kāpums šajā periodā fiksēts Slovēnijā (+7,9%), Portugālē (+2,3%) un Austrijā (+1,6%). Toties lielākais samazinājums bijis Somijā (-2%), Dānijā un Zviedrijā (abās valstīs -1,2%), kā arī Latvijā (-1,1%). Igaunijā mazumtirdzniecības apgrozījums sarucis par 0,5%, bet Lietuvā tas pieaudzis par 0,1%.

Dati nav pieejami par Čehiju, Grieķiju, Horvātiju, Itāliju, Kipru un Nīderlandi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu