Sandis Prūsis: Sacensību dienā mauksim uz pilnu klapi

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas bobsleja izlasi starpsezonā skārušas būtiskas pārmaiņas. Uzsvars sacensībās tiks likts uz sezonas otro pusi, bet Pasaules kausa (PK) izcīņas pirmajā posmā Siguldā, kas risināsies šajā nedēļas nogalē, sportisti brauks uz pilnu klapi ar pilnu gāzi, sarunā ar TVNET sacīja komandas galvenais treneris Sandis Prūsis. 

"Mums daudz kas ir mainījies - jauna komanda, savādāka komanda. Šobrīd ne tik daudz koncentrējamies uz sezonas pirmo pusi, kur iekrīt arī Sigulda, bet skatāmies vairāk uz sezonas otro pusi," pastāstīja Prūsis. 

Latviju Siguldas posmā pārstāvēs Oskara Ķibermaņa un Ralfa Bērziņa vadītās divnieku ekipāžas. Treniņbraucienos labus rezultātus uzrādījis Latvijas izlases pirmais pilots Ķibermanis, kurš būs starp sacensību favorītiem. 

"Vienmēr gribas iepriecināt savus līdzjutējus. Bet ir apstākļi un lietas, kuras jāizvērtē, kas ir svarīgākas. Protams, tai dienā mauksim uz pilnu klapi, ar pilnu gāzi," norādīja Prūsis. "Neviens sevi netaupīs, bet ir lietas, kuras mums vēl īsti nav kārtībā un nestrādā. Ir problēmas, kuras jārisina."

Bobsleja Pasaules kausa posms vīriešiem Siguldas trasē notiks pirmo reizi. 

"Protams, Ralfa Bērziņa līmenis vēl nav priekš Pasaules kausa. Viņam vēl nebūtu jābūt Pasaules kausā, bet situācija ir tā izveidojusies, ka vieta ir brīva un, kurš ir nākamais, tam jābrauc. Šobrīd tas ir viņš. Jā, neapšaubāmi no Oskara Ķibermaņa tiks gaidīts un prasīts vairāk. Viņam būs vislielākā izvēle. Stūmēju rokāde gan var ienest kaut ko pozitīvu. Šī sezona parādīs, vai viņš ir gatavs uzņemties līderu nastu vai ne." 

Prūsis portālam TVNET apstiprināja, ka Latvijas bobsleja izlase plāno piedalīties visos deviņos Pasaules kausa izcīņas posmos. 

Piektdien risināsies bobsleja sacensības dāmām divniekos, sestdien uz starta izies kungu bobsleja divnieki un skeletonisti, bet svētdien vēlreiz sacentīsies vīriešu divnieku ekipāžas un startēs arī skeletonistes.

Kopumā Pasaules kausa izcīņā šosezon notiks astoņi posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu