Lai sasauktu Saeimas sēdi valdības apstiprināšanai, jāiesniedz valdības deklarācija ar visu topošo ministru parakstiem (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai sasauktu Saeimas sēdi par valdības apstiprināšanu, premjera amata kandidātam ir jāiesniedz parlamentā valdības deklarācija ar visu topošo ministru parakstiem.

Ministru kabineta iekārtas likums nosaka, ka premjera amata kandidāts šo deklarāciju, kuru parakstījis pats un visi ministru kandidāti, kā arī attiecīgu Saeimas lēmuma projektu iesniedz Valsts prezidentam un Saeimas priekšsēdētājam.

Savukārt sēdi valdības apstiprināšanai sasauc parlamenta Prezidijs.

Saeimas ārkārtas sēdi var sasaukt Prezidijs pēc sava ierosinājuma, kā arī pēc Valsts prezidenta, premjera vai ne mazāk kā trešdaļas deputātu prasības. Pēc šādas prasības saņemšanas Prezidijs sasauc ārkārtas sēdi prasībā norādītajā dienā. Ja iesniegumā laiks nav norādīts, tad sēde jāsasauc ne vēlāk kā 24 stundu laikā.

Ja nav priekšlikuma vai prasības par Saeimas ārkārtas sesijas vai ārkārtas sēdes sasaukšanu, Prezidijs minēto ziņojumu un Saeimas lēmuma projektu iekļauj parlamenta nākamās kārtējās sēdes darba kārtībā kā pirmo jautājumu.

Ministru prezidenta amata kandidāts Aldis Gobzems (KPV LV) intervijā portālam "Delfi" pauda, ka redz iespēju jau piektdien lūgt sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi, lai parlaments lemtu par viņa vadītās valdības apstiprināšanu. Gobzems arī apliecināja žurnālistiem, ka visus nepieciešamos dokumentus noteiktajā termiņā iecerēts sagatavot.

Tāpat Gobzems pauda, ka viņa piedāvātais valdības sastāvs jebkurā gadījumā tiks virzīts balsojumam Saeimā. "Es lūgšu manu valdību jebkurā gadījumā likt uz balsojumu parlamentā," sacīja politiķis.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu