Šveicē ievēlēts prezidents

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Šveices parlaments trešdien prezidenta amatā ievēlējis līdzšinējo finanšu ministru, labējās Tautas partijas politiķi Ueli Maureru, kā arī diviem vakantajiem ministru amatiem izraudzījies politiķes sievietes.

68 gadus vecā Maurera ievēlēšana nebija pārsteigums, jo tagad bija pienākusi viņa kārta septiņu Šveices valdības locekļu vidū vienu gadu uzņemties rotējošās prezidentūras pienākumus.

Maurers valdībā ir kopš 2009.gada, iepriekš viņš bijis aizsardzības ministrs, kā arī 2013.gadā jau pildījis prezidenta pienākumus.

Valdībā ievēlētas konservatīvā likumdevēja Viola Amherda un viņas liberālā kolēģe Kārina Kellere-Zutere.

Juriste un apakšnama deputāte Amherda un bijusī konferenču tulce augšpalātas deputāte Kellere-Zutere balsojumā abās parlamenta palātās ievēlētas ar lielu balsu vairākumu.

Ministru kabinets, kurā trīs no septiņiem locekļiem tagad ir sievietes, tuvākajās dienās sadalīs ministriju portfeļus.

Šveices valdībā ietilpst nacionālistu Tautas partija, sociāldemokrāti, liberāļi un konservatīvie kristīgie demokrāti.

Abas jaunās valdības locekles ievēlētas, jo darbu kabinetā pametis liberālais ekonomikas ministrs Johans Šneiders-Ammanns un konservatīvā vides un transporta ministre Dorisa Leitharde. Viņi abi valdībā strādājuši ilgu laiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu