Par Triumfa arkas izlaupīšanu Parīzes protestos apsūdzēti 13 cilvēki (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Parīzē turpinās protesti pret augstajām degvielas cenām
Parīzē turpinās protesti pret augstajām degvielas cenām Foto: AFP/EPA/Scanpix

Francijā trešdien 13 cilvēkiem izvirzītas apsūdzības par postījumu nodarīšanu Parīzes Triumfa arkai un galerijas izlaupīšanu nedēļas nogalē notikušo "dzelteno vestu" vardarbīgo protestu gaitā, pavēstīja prokuratūra.

Trim aizdomās turētajiem, arī vienam nepilngadīgajam, noteikts pirmstiesas apcietinājums, bet pārējie atbrīvoti pret galvojumu.

Demonstranti Triumfa arku apķēpāja ar saukļiem, sadauzīja skulptūras, salauza pazemes galerijas vitrīnas un nozaga piemiņas medaļas, no kurām dažas vēlāk tika atrastas pie dažiem no 412 cilvēkiem, kas tika aizturēti.

Nodarīti postījumi simtiem tūkstošu eiro vērtībā, norādīja Francijas nacionālo pieminekļu pārvaldes direktors Filips Belavals.

13 aizdomās turētajiem izvirzītas apsūdzības par ielaušanos, laupīšanu un postījumu nodarīšanu piemiņas vietai.

Izmeklētāji turpina citu vainīgo meklēšanu, pavēstīja prokuratūra.

Kopš svētdienas lietas ierosinātas pret 227 pieaugušajiem saistībā ar vardarbību protestu gaitā. Teju puse jau stājusies tiesas priekšā, pateicoties lietu izskatīšanas paātrinātajai procedūrai.

Pret vairākiem desmitiem pierādījumu trūkuma dēļ lietas izbeigtas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu