Divu dienu vizītē Latvijā ieradīsies Dānijas kroņprincis un kroņprincese

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Oficiālā divu dienu vizītē Latvijā šodien ieradīsies Dānijas kroņprincis Frederiks un kroņprincese Mērija.

Plkst.11.30 plānota oficiālā sagaidīšanas ceremonija pie Rīgas pils, bet plkst.11.50 - oficiālā fotografēšanās un parakstīšanās viesu grāmatā.

Savukārt plkst.12.05 plānota Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa, Ivetas Vējones kundzes, kā arī Dānijas kroņprinča un kroņprinceses un viņu delegāciju tikšanās.

Plkst.12.40 pie Brīvības pieminekļa notiks ziedu nolikšanas ceremonija, bet plkst.13 Valsts prezidents un viņa kundze piedalīsies Dānijas kroņprinča un kroņprinceses grāmatas dāvināšanas ceremonijā Latvijas Nacionālās bibliotēkas Tautas grāmatu plauktam.

Plkst.18 Lielajā Ģildē koncertu saistībā ar vizīti sniegs Dāņu baroka ansamblis "Concerto Copenhagen", savukārt 19.45 Rīgas pilī notiks Vējoņa un viņa kundzes rīkotās oficiālās vakariņas par godu Dānijas kroņprincim un kroņprincesei.

Saistībā ar oficiālo vizīti Latvijā šodien tiks aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana vairākās Rīgas ielās. 

No plkst.6 līdz 7.decembra plkst.13 būs aizliegts apstāties un stāvēt Miesnieku ielas abās pusēs, posmā no Pils ielas līdz Mūku ielai. Savukārt no pusnakts līdz plkst.12.30 šādi ierobežojumi noteikti arī Pils laukumā, Pils ielas posmā no Poļu gātes līdz Pils laukumam, kā arī Mazajā Pils ielas posmā no Daugavas gātes līdz Pils laukumam.

Tāpat no plkst.7 līdz 13 apstāties un stāvēt būs liegts Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra labajā pusē, 50 metru garā posmā no Kaļķu ielas virzienā uz Smilšu ielu. No plkst.16 līdz plkst.19.30 šādi ierobežojumi būs spēkā Amatu ielas abās pusēs un stāvlaukumā pie Lielās Ģildes, no plkst.7 līdz plkst.17.30 - Šķūņu ielas abās pusēs, posmā no Tirgoņu ielas līdz Amatu ielai, bet no plkst.6 līdz plkst.19.30 - Meistaru ielas kreisajā pusē, posmā no Amatu ielas līdz Zirgu ielai.

No šodienas plkst.6 līdz 7.decembra plkst.13.45 apstāties un stāvēt nedrīkst Pils ielas abās pusēs, posmā no Pils laukuma līdz Mazajai Miesnieku ielai.

Nepieciešamības gadījumā šodien no plkst.11.20 līdz plkst.11.40 tiks ierobežota transportlīdzekļu satiksme Pils ielā un Poļu gātē, bet no plkst.17 līdz plkst.19.30 - Amatu ielā.

Īslaicīgi gājēju kustība šodien var būt ierobežota arī Pils laukumā, Brīvības laukumā un Uzvaras bulvārī, pie ēkas Mūkusalas ielā 3.

Pašvaldība vērš uzmanību, ka šodien no plkst.14 līdz plkst.21 tiks aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana arī stāvlaukumā pie Lielās Ģildes, 30 metru garā posmā Tirgoņu ielas labajā pusē un posmā no Šķūņu ielas līdz Krāmu ielai.

Nacionālo bruņoto spēku Militārā policija no plkst.10 līdz plkst.13 kontrolēs un nepieciešamības gadījumā aizliegs kuģošanas līdzekļu satiksmi Pilsētas kanāla posmā Latvijas Nacionālās operas un baleta ēkas gājēju tilta līdz gājēju tiltam pie Bastejkalna.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja Dānijas vēstniecībā Latvijā, vizītes otrajā dienā, 7.decembrī, vizītes uzsvars tiks likts uz mākslu, dizainu un vēsturi. Karaliskais pāris dienas gaitā tiks iepazīstināts ar Dānijas īpašo devumu par godu Latvijas simtgadei, kas ietver arhitektu konkursu. Uzvarētājas skices veidos pamatu tam, kā bijusī "Scandinavian Tobacco" mājvieta - tabakas fabrika Rīgā, tiks pārbūvēta par jaunu kultūras namu un radošo industriju inkubatoru.

Savukārt vizītes noslēgumā karaliskais pāris dosies ekskursijā uz Latvijas Nacionālo vēstures muzeju.

Dānijas karaļnama piedalīšanās Latvijas simtgades svinībās pasvītrojot stiprās divpusējās saites starp Dāniju un Latviju, uzsvēra vēstniecībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu