Kāds laiks gaidāms šodien?

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ceturtdien Latvijā, sākot no rietumiem, daudzviet īslaicīgi snigs un līs, prognozē sinoptiķi.

Saulaināks laiks būs no rīta valsts austrumos un pēcpusdienā Kurzemē.

Pūšot lēnam līdz mērenam dienvidrietumu vējam, gaiss iesils līdz -1..+3 grādiem, pretvēja piekrastē - līdz +4..+6 grādiem.

Rīgā mākoņi aizklās debesis, iespējami īslaicīgi nokrišņi. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš un gaisa temperatūra pakāpsies līdz +2 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklona ziemeļu mala. Atmosfēras spiediens paaugstinājies līdz 764-767 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

Ceturtdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir 0..-4 grādi, piekrastē līdz +5 grādiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Debesis pārsvarā skaidras, no rietumiem tās aizklāj mākoņi un vietām Kurzemē - galvenokārt reģiona dienvidos - snieg vai līst. Uz ceļiem vietām visos reģionos saglabājas apledojums.

Pūš lēns līdz mērens rietumu un dienvidu vējš.

Rīgā neliels mākoņu daudzums, lēns dienvidu vējš, gaisa temperatūra -1..-2 grādi, starptautiskajā lidostā -4 grādi.

Šorīt apledojums daudzviet Latvijā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informē "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Šorīt apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa Liepājas šoseju no Saldus līdz Liepājai, pa Rēzeknes šoseju no Varakļāniem līdz Terehovai un pa Grebņevas-Medumu šoseju no Grebņevas līdz Špoģiem.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Daugavpils, Dobeles, Jelgavas, Jēkabpils, Krāslavas un Saldus apkārtni.

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 134 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

LVC aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem un izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, distanci un braukšanas stilu.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijā bija +2..+5 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 5.decembrī bija +25..+26 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -19 grādu Zviedrijas ziemeļdaļā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu