ASV Senāts Hašogi slepkavībā vaino Saūda Arābijas kroņprinci (1)

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Abu lielo ASV politisko partiju senatoru grupa sagatavojusi rezolūcijas projektu, kurā Saūda Arābijas kroņprincis un faktiskais valdnieks Mohammeds bin Salmans vainots žurnālista un režīma kritiķa Džamala Hašogi slepkavībā.

Rezolūcija ir lielā mērā simboliska, bet tajā apliecināts Senāta satraukums par slepkavību un prezidenta Donalda Trampa reakciju.

Rezolūcija ir viens no soļiem, kas tiek apsvērts pēc Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) ziņojuma noklausīšanās Kapitolija kalnā aiz slēgtām durvīm.

Senāts "augstā mērā ir pārliecināts", ka bin Salmans "bija līdzvainīgs slepkavībā", teikts rezolūcijas projektā, kuru iesniedzis viens no galvenajiem Trampa sabiedrotajiem republikāņu senators Lindsijs Greiems un demokrāte Daiena Fainstaina.

ASV dzīvojušais laikraksta "The Washington Post" līdzstrādnieks un Saūda Arābijas kroņprinča kritiķis Hašogi 2.oktobrī tika nogalināts Saūda Arābijas konsulātā Stambulā, kur viņš bija ieradies, lai saņemtu laulībām ar Turcijas pilsoni nepieciešamos dokumentus.

Kā nedēļas nogalē Argentīnā G20 samita gaitā pastāstīja Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans,

Hašogi konsulātā nogalināts, slepkavām viņu žņaudzot septiņarpus minūtes.

Saūda Arābija sākotnēji noliedza, ka tai būtu jebkas zināms par to, kas noticis ar Hašogi, bet vēlāk apgalvoja, ka 59 gadus vecais žurnālists konsulātā Stambulā zaudējis dzīvību dūru cīņā, līdz visbeidzot atzina, ka žurnālists nogalināts ar iepriekšēju nodomu pastrādātā slepkavībā. Saūda Arābijas prokuratūra noliegusi, ka kroņprincis būtu saistīts ar Hašogi slepkavību.

Atbilstoši ASV mediju ziņām CIP guvusi pārliecinošus pierādījumus, ka Saūda Arābijas kroņprincis bijis iesaistīts slepkavības organizēšanā.

GALERIJA: Žurnālista Džamala Hašogi slepkavības izmeklēšanas lieta

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu