Tvitera lietotājs "iztroļļo" Trampa advokātu (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ņujorkas eksmērs un ASV prezidenta Donalda Trampa padomnieks Rūdolfs Džuliāni, nākot klajā ar sūdzībām, ka tviterī kļuvis par sazvērestības upuri, izpelnījies sociālo tīklu nopēlumu un zobgalības.

Džuliāni, kurš prezidentam arī sniedz padomus kiberdrošības jomā, vienā no saviem tvitera ierakstiem bija izlaidis atstarpi, kā rezultātā tvītā parādījās aktīvais links uz vietni "G-20.in". Tā kibertelpā neeksistēja, līdz kāds Trampa pretinieku kustības aktīvists misēkli pamanīja un iegādājās domēnu.

Aktīvists jaunajā tīmekļa vietnē publicēja vēstījumu: "Donalds Tramps ir mūsu valsts nodevējs."

Vietnē publicēta arī saite uz ASV īpašā prokurora Roberta Millera viedokli par Trampa bijušā nacionālās drošības padomnieka Maikla Flinna notiesāšanu.

Vairāki desmiti komentētāju Džuliāni tvitera lentē centās eksmēram paskaidrot, kā misēklis radies.

Tomēr Džuliāni kļūdu neizlaboja, bet apsūdzēja tviteri, ka tas esot sazvērējies pret viņu un pret prezidentu.

"Tviteris atļāva kādam ielauzties manā tekstā ar pretīgu prettrampa vēstījumu," teju nedēļu pēc misēkļa skaidroja Džuliāni. "Tikai nesakiet man, ka tie nav dedzīgi prettrampisti ar biedra kartēm."

Vēl trešdien tvitera lietotāji turpināja bombardēt profilu @RudyGiuliani gan ar konstruktīvu kritiku, gan zobgalībām.

Tvitera lietotāji eksmēram skaidroja, ka viņš pats radījis tīmekļa adresi, jo starp "G-20" un "in" nav ielicis atstarpi, netīši radot saiti ar tīmekļa sufiksu ".in".

"Neviens nav "ielauzies tavā tekstā, tu, ākst," eksmēram tviterī skaidroja lietotājs @davidnett. "Tu, kā rakstot ar resniem pirkstiem, esi izteicis savus nesakarīgos spriedelējumus un netīši uzrakstījis derīgu tīmekļa adresi. Kāds šo adresi ir nopircis un izmantojis savas tiesības uz vārda brīvību šajā vietnē. Tu to vari izlabot, izdzēšot tvītu. Vai arī turpini pinkšķēt kā bēbis. Vienalga."

Lietotājs @mikedalena piebilda: "Nestāstiet viņam, kā tas strādā. Viņam tas ir jāizprot pašam, lai viņš iemācās. Ja mēs visu darīsim viņa vietā, vienīgi tiks stiprināta vecā, baltā vīrieša apziņa, ka viņam viss pienākas."

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu