“Tarakāni manā galvā. Stāsti par sievietēm”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Zane Zusta
Zane Zusta Foto: Vija Kibloka/Facebook

"Apgādā Zvaigzne ABC" izdota grāmata “Tarakāni manā galvā. Stāsti par sievietēm”. Tajā grāmatas autores – Zane Zusta un Diāna Zande – īsos un izklaidējošos stāstiņos zīmē un psiholoģiski risina situācijas, kas sievietēs rada apjukumu, liek pieņemt dīvainus lēmumus un rīkoties neracionāli vai sastingt un pārstāt rīkoties vispār, kad patiesībā vajadzētu darboties, cik jaudas.

Zane Zusta saka: “Šī grāmata noteikti runā ar savu lasītāju – izklaidē, dzird, uzklausa un mēģina atrast izeju sarežģītajos prāta labirintos. Pieaicinot sadarboties psihoterapeiti Diānu Zandi, mērķis bija grāmatu padarīt lasītājiem vērtāku un noderīgāku. Process izvērtās ļoti interesants un izzinošs – domāju, ka arī lasītājiem būs ļoti interesanti.”

Visu stāstu varonēm ir kas kopīgs: viņu dzīvē valda tarakāni, pareizāk sakot, izdzīvošanas stratēģijas, kas, kādā krīzes brīdī radušās, no tās izkļūt palīdzējušas, bet tad aizķērušās prātā uz palikšanu. Un, kad tarakāniem dzīres, sievietēm ķibeles. Grāmatas autore Zane Zusta un psihoterapeite Diāna Zande palīdz lasītājām notvert un vismaz sākt tarakānu dresēšanu.

Zane Zusta
Zane Zusta Foto: Vija Kibloka/Facebook

Zane Zusta ir žurnāliste un autore populārajām bērnu grāmatām par pūcīti Ucipuci. Viņa ir spējusi pamanīt tipiskākos no mūsu galvās mītošajiem tarakāniem un pratusi tik precīzi ar vārdiem uzzīmēt ikdienas dzīves ainiņas, ka ikviens tajās var atpazīt sevi.

“Tarakāni manā galvā. Stāsti par sievietēm”
“Tarakāni manā galvā. Stāsti par sievietēm” Foto: @zvaigzneabc

Diāna Zande ir psihoterapeite, kas ikdienā nodarbojas ar “tarakānu klasificēšanu un dresēšanu”. Diāna Zande stāsta, ka strādājot pie grāmatas, vēlējusies lasītājiem parādīt, kā pagātnes pieredze ietekmē dzīvi tagadnē, kā cilvēki labprātāk pieņem zināmu nelaimi nekā nezināmu laimi, kā iekrīt pašu izliktajās lamatās un vēl citus parauj līdzi. Viņa saka: “Katras varones stāstā saskatīju pa kripatai no savas pieredzes un domāju par sevi – gan ar lepnumu, gan skaudru apziņu par pieļautajām kļūdām, gan ar saudzīgu un maigu izpratni par savu cilvēcisko dabu.”

Diāna Zande
Diāna Zande Foto: Ieva Lūka/LETA

Tarakānu stāstiem īpašu noskaņu un vēl vienu dimensiju piešķir jaunās mākslinieces Līvas Ozolas ilustrācijas.

Pieejama arī e-grāmata.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu