Drabešu Amatu mājā bērni rada animācijas filmu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Drabešu muižas Amatu mājā pirmizrādi piedzīvojusi bērnu veidota animācijas filma “Reiz dzīvoja Āraišos”. Tās tapšanā izmantoti bērnu veidoti rekvizīti, kurus skolēni izgatavojuši kopā ar Amatu mājas meistariem. Veidojot animācijas filmu, bērni ne tikai apguvuši jaunas prasmes, bet arī izzinājuši sava novada vēsturi.

Vairāk nekā 70 bērni no sešām Amatas novada skolām šoruden apmeklēja Drabešu muižas Amatu māju. Strādājot dažādās darbnīcās, skolēni apguva iemaņas darbā ar vilnu, koku, mālu, stikla apgleznošanu, kā arī aušanas pamatus. Amatu mājas vadītāja Inese Roze stāsta, ka bērni paši veidojuši rekvizītus un paši uzņēma animācijas filmiņu, kuras mērķis bija viņus atraktīvā veidā piesaistīt dažādiem amatiem un vairot interesi pašiem ko mācīties un izzināt.

Filmas stāstu veido teikas par Āraišu apkārtni. Tās savā ceļojumā par Āraišu apkārtni izzina divi bērni. Animācijas filmas scenārija idejas autore Sanda Salmiņa atklāj, ka vienā no teikām ir par kamolu ar asti pakaļā, kas izrādās pūķis. Zēni nolemj pūķi sameklēt, ceļojot pa Āraišu apkārtni, kur uzzina vēl citas teikas.

Animācijas filmai nepieciešamos rekvizītus skolēni izgatavojuši Amatu mājas darbnīcās - šeit tapuši Āraišu ezerpils, Āraišu vējdzirnavu un baznīcas maketi. Izveidotas vilnas lelles, tapis lidojošais paklājs un pūķis. Pašu radītie tēli iedzīvināti veselu nedēļu, turklāt stāstnieku darbnīcas dalībniekiem aizraujošs piedzīvojums bija ierunāt galveno varoņu lomas un tēlus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu