Vējonis uzsver Dānijas nozīmību Latvijas aizsardzībā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Dānija ir svarīga Latvijas partnere aizsardzības un reģionālās drošības jomā, Dānijas kroņprinča Frederika un kroņprinceses Mērijas vizītes laikā Latvijā norāda Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā, Dānijai bija ļoti nozīmīga loma, sniedzot plašu atbalstu atjaunotajai Latvijas valstij deviņdesmito gadu sākumā. Tāpēc Dānijas kroņprinča un kroņprinceses oficiālā vizīte Latvijā ir īpašs notikums. Savulaik Dānijas karalienes Margrētes II vizīte 1992.gadā bija vēsturiska - tā bija pirmā karaliskā vizīte pēc mūsu valsts neatkarības atjaunošanas.

"Dānijas aktīvā iesaiste NATO kolektīvās aizsardzības pasākumos, īpaši iniciatīva NATO divīzijas štāba izveidei Latvijā, ir svarīga reģiona drošības stiprināšanā. Latviju un Dāniju vieno ciešas politiskās un ekonomiskās attiecības. Notiek aktīva sadarbība izglītībā, kultūrā, aizsardzībā un daudzās citās jomās. Intensīvo kultūras apmaiņu veicina Dānijas Kultūras institūts Rīgā," norāda Vējonis.

Viņš uzsver, ka Latvijas simtgades gads iezīmē jaunu posmu abu valstu sadarbībā kultūras jomā. Šogad ar Dānijas atbalstu tiek sākts darbs pie bijušās Tabakas fabrikas teritorijas atjaunošanas, izveidojot tajā Radošo industriju kvartālu. Pēc Valsts prezidenta domām, tā ir lieliska dāvana Latvijai simtgadē.

Vējonis arī atzīmē, ka Dānija vienmēr ir bijusi starp nozīmīgākajiem Latvijas tirdzniecības partneriem. "Mēs novērtējam Dānijas līdz šim veiktās investīcijas Latvijā un ceram uz tālāku sadarbību, īpaši inovāciju un tehnoloģiju jomā. Latviju un Dāniju saista arī cieša sadarbība vairākos reģionālos formātos. Abas valstis vieno kopīgas rūpes par reģiona drošību, labklājību un ilgtspējīgu attīstību, kā arī kopīga izpratne par Eiropas nākotnes un vērtību jautājumiem," norāda Valsts prezidents.

Kā ziņots, Dānijas kroņprincis Frederiks un kroņprincese Mērija šodien ieradušies Latvijā oficiālā divu dienu vizītē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu