Krievijas tiesa strīdīgo vienošanos par Ingušijas un Čečenijas robežu atzīst par likumīgu (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas Konstitucionālā tiesa ceturtdien strīdīgo vienošanos par Ingušijas un Čečenijas robežu, kas Ingušijā izraisīja masu protestus, atzinusi par likumīgu.

Tiesa anulēja Ingušijas Konstitucionālās tiesas lēmumu, ar kuru 30.septembrī tika atcelta vētrainu reakciju izraisījusī vienošanās par Ingušijas un Čečenijas reģionu administratīvās robežas ratifikāciju.

Krievijas tiesa atzina, ka Ingušijas tiesas pilnvarās nav ietilpis pārbaudīt vienošanos, kas stājusies spēkā reģionu starpā, tādējādi apmierinot Ingušijas līdera Junusbeka Jevkurova pieprasījumu.

Tā kā reģionu robeža nav tikusi noteikta kopš Čečenijas-Ingušijas Republikas sadalīšanas līdz vienošanās brīdim septembrī, Krievijas parlamenta augšpalātai tā nav jāapstiprina, norādīja tiesa, piebilstot, ka runa ir par sākotnējo teritoriju nošķiršanu, nevis teritoriju nodošanu citam federācijas subjektam.

Vienošanos par reģionu robežas noteikšanu Čečenijas un Ingušijas līderi Ramzans Kadirovs un Junusbeks Jevkurovs noslēdza septembra beigās.

Ingušijā pret vienošanos sākās masu protesti, to dalībniekiem paužot, ka vienošanās Ingušijai ir neizdevīga.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu