Uz lielajiem ekrāniem aktiera Pola Deino spožā debija režijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kerija Maligena
Kerija Maligena Foto: kadrs no filmas

Piektdien, 7. decembrī pirmizrādi Latvijā piedzīvos talantīgā Holivudas aktiera Pola Deino (Paul Dano) debija kino režijā – drāma “Mežonīgā dzīve” (“Wild Life”). Filma atzinīgi tika novērtēta vairākos pasaules kino festivālos, tai skaitā Sandensas, Kannu un Ņujorkas.

Aktieris Pols Deino pazīstams skatītājiem no dalības virknē skatītāju un kino kritiķu atzinīgi novērtētu filmu, piemēram, par lomas atveidošanu filmā “Mis Saulstariņš” (“Little Mis Sunshine”) viņš tika nominēts BAFTA kino balvai, bet par dalību filmā “Mīlestība un žēlsirdība” (“Love & Mercy”) Deino saņēma nomināciju Golden Globe. Deino atkal pierāda, ka ir talantīgs un spēcīgs ne tikai kā aktieris, bet šoreiz arī kā režisors. Līdz ar filmas izrādīšanu Amerikā, kas notika oktobrī, tās skatītāji to novērtēja krietni virs vidējā, veltot tai pozitīvu kritiku – “iespaidīga, dziļi inteliģenta un spēcīgi aizkustinoša.”

Deino un aktieri par filmu (angļu val.)

Filmas “Mežonīgā dzīve” scenāriju veidojis pats Pols Deino kopā ar savu dzīvesbiedri, aktrisi Zoju Kazanu (Zoe Kazan) pēc rakstnieka Ričarda Forda tāda paša nosaukuma romāna motīviem.

Darbība notiek 1960. gados mazpilsētā Montanas štatā Amerikā. Četrpadsmitgadīgais Džo ir vienīgais bērns mājsaimnieces Dženetas un golfa laukuma darbinieka Džerija ģimenē. Netālu no Kanādas robežas plosās plašs mežu ugunsgrēks, un, kad Džerijs zaudē darbu un reizē arī motivāciju dzīvei, viņš nolemj pievienoties ugunsdzēsēju komandai, atstājot sievu un dēlu likteņa varā. Pēkšņi spiests uzņemties pieaugušā lomu, Džo kļūst par liecinieku mātes izmisīgajai cīņai par savu personisko laimi.

Galvenās lomas filmā atveido prestižās “Oskara” balvas nominanti Džeiks Džilenhols (Jake Gyllenhaal) un Kerija Maligena (Carey Mulligan), kā arī jaunais aktieris Eds Oksenbulds (Ed Oxenbould).

Drāmas “Mežonīgā dzīve” reklāmas rullītis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu