Usiks par apvainojumiem separātismā: Nemaz nezinu, kas tas ir

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: Reuters/ScanPix

Absolūtais pasaules boksa čempions pirmajā smagajā svarā ukrainis Oleksandrs Usiks nereti tiekot apvainots separātismā, bet viņš pats īsti nezina, ko šis termins nozīmē, un šādām cilvēku runām nepievērš uzmanību. 

"Es tam nepievēršu uzmanību. Ja godīgi, es nemaz nezinu, kas tas tāds separātists ir. Tas ir kaut kāds nodevējs, ja? Divu iemeslu dēļ es tam neveltu nekādu vērību," izdevumā "Xsport" citēts Usiks. "Pirmkārt, man ir vienalga, ko kāds par mani runā. Zinu, kas man jādara, zinu savu sociālo loku sev apkārt, kas mani atbalsta un ir ar mani. Otrkārt, tā ir cilvēku būtība, viņi vēlas piesieties maniem vārdiem, lai es pēc tam kaut kā reaģētu. Man no bērna kājas mācīja, ka uz ļaunumu nav jāatbild ar ļaunumu. Jāreaģē ar mīlestību un piedošanu."

Usiks separātismā ticis apvainots par izteikumiem par savu dzimto pilsētu [Simferopoli] Krimā, kuru anektējusi Krievija. 

"Mani tā sauc par manām runām par dzimto pilsētu, par maniem dzīves uzskatiem, saskaņā ar kuriem es dzīvoju un kurus nododu tālāk saviem bērniem," sacīja Usiks. 

Usiks ir liels Ukrainas patriots. Viņa cīņa Maskavā Pasaules boksa supersērijas pirmās sezonas finālā pret Krievijas pārstāvi Muratu Gasijevu izraisīja plašas diskusijas, tostarp politiķu aprindās. Ukrainas un Krievijas attiecības jau ilgāku laiku ir ļoti saspīlētas. 

31 gadu vecais Usiks savas karjeras laikā aizvadītajās 16 cīņās nav piedzīvojis zaudējumu, 12 dueļos uzvarot ar nokautu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu