Baltijas Mediju izcilības centru turpmāk vadīs Jānis Siksnis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Baltijas Mediju izcilības centru (BMIC) turpmāk vadīs ilggadējais žurnālists un bijušais Latvijas Radio vadītājs Jānis Siksnis, informē centra izpilddirektore Gunta Sloga.

Siksnis pārņems Slogas pienākumus, viņai personisku iemeslu dēļ uz gadu pārtraucot darbu BMIC.

Sloga uzsvēra, ka Siksnis ir vērtīgs ieguvums BMIC komandai, jo viņam ir liela pieredze žurnālistikā un Latvijas mediju vadības jomā, kā arī pauda pārliecību, ka Siksnis dos būtisku ieguldījumu centra īstenoto mediju attīstības projektu turpināšanā.

Pēc Slogas minētā, patlaban mediji nonākuši sarežģītā situācijā, ko raisījusi gan nepieciešamība iekļauties digitālā laikmeta ekosistēmā, gan arī vajadzība reaģēt uz dezinformācijas straujo izplatību informatīvajā telpā un klaji naidīgiem atsevišķu sabiedrības grupu uzbrukumiem plašsaziņas līdzekļiem.

"Es augstu vērtēju vienbalsīgo BMIC valdes atbalstu manai kandidatūrai. Uzskatu, ka mana līdzšinējā profesionālā pieredze un izpratne par šī brīža situāciju medijos ļaus dot būtisku ieguldījumu centra darbā," sacīja Siksnis.

Plānots, ka Siksnis vadīs centru līdz 2020.gadam, kad amatā atgriezīsies Sloga.

Siksnis vairākus gadus bija Latvijas Radio žurnālists, pēc tam - Ziņu dienesta vadītājs un Latvijas Radio valdes loceklis. Siksnis strādājis arī par Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa padomnieku.

BMIC tika nodibināts pirms trim gadiem. Centra darbības galvenās prioritātes ir mediju vides stiprināšana, rīkojot padziļinātas apmācības Baltijas valstu reģionālajiem un sabiedriskajiem medijiem, kas vērstas uz plašsaziņas līdzekļu attīstību ilgtermiņā un to spēju pielāgoties digitālajam laikmetam. Tāpat centra uzmanības lokā ir neatkarīgu krievvalodīgo mediju vides stiprināšana un mediju pratības veicināšana skolas vecuma jauniešu vidū. BMIC arī vērsis plašākas sabiedrības uzmanību uz nepieciešamību cīnīties pret dezinformācijas un propagandas izplatību. Savu pieredzi un ekspertīzi centrs piedāvā arī Austrumu partnerības valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu