Latvijas Riteņbraukšanas federācijai ambiciozi mērķi Tokijas olimpiskajās spēlēs

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) vadība 2020.gadā gaidāmajās Tokijas olimpiskajās spēlēs vēlas sasniegt augstus mērķus, tāpēc sacensībām plānveidīgi gatavojas jau tagad, tā TVNET pastāstīja LRF prezidents Igo Japiņš.

Pavisam nesen no Tokijas atgriezās Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) vadība - prezidents Aldons Vrubļevskis, ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers un viceprezidents Einars Fogelis. Tokijā pabija arī Japiņš, kurš pastiprināti izpētīja trasi, kurā sacentīsies riteņbraucēji.

Japiņš sarunā ar TVNET uzsvēra, ka 2016.gadā Latvijas riteņbraucējiem Tomam Skujiņam un Aleksejam Saramotinam galvenais uzdevums bija nokļūt Rio olimpiskajās spēlēs. Tokijā situācija būšot citāda.

"Tokijā mums ir pavisam citi mērķi. Toreiz Skujiņš vēl bija jaunais, tagad jau sevi pierādījis un ļoti sekmīgi braucis "Tour de France". Vēl ir arī Krists Neilands un Emīls Liepiņš, kuri kāpina savu meistarību.  Vēlamies Tokijā sasniegt augstus rezultātus. Mums taču bija medaļa Barselonas spēlēs (1992.gadā olimpisko bronzu grupas braucienā Latvijai izcīnīja Dainis Ozols - aut.), Romāns Vainšteins 2000.gadā uzvarēja pasaules čempionātā. Tas [izcīnīt medaļu Tokijas olimpiskajās spēlēs] nav nereāli," ambiciozos nodomus atklāja Igo Japiņš.

Riteņbraukšanas trase Tokijas spēlēs vīšoties no pilsētas līdz pat Fudzi kalna pakājei, kur būs finišs. Sagatavošanās posmā esot četras svarīgas lietas, kas jāzina par Tokiju: septiņu stundu laika starpība, aptuveni 40 grādu karstums vasarā, īpašs trases profils un kā pareizi gatavoties sacensībām. 

"LRF kolektīvā nolēmām, ka trasi vajadzētu izmēģināt jau 2019.gadā. Plānojam veikt speciālu treniņprocesu augstkalnē. Tas ir svarīgi, lai olimpiskajās spēlēs Latvijas riteņbraucēji startētu veiksmīgi. Centīsimies vismaz vienu sportistu nākamgad aizsūtīt uz pirmsolimpiskajām sacīkstēm, kur trasi izmēģinās sacensību režīmā," plānus atklāja LRF prezidents.

Tokijas olimpiskās spēles notiks no 2020.gada 24.jūlija līdz 9.augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu